Neeilinė avarijos istorija: vienas automobilis – trys vairuotojai | Kas vyksta Kaune

Neeilinė avarijos istorija: vienas automobilis – trys vairuotojai

Asociatyvi nuotr. /R. Tenio nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi kaunietis, papasakojęs neeilinę istoriją apie tai, kaip avariją padariusi moteris bandė išsisukti nuo atsakomybės, o jos kaltę bandė prisiimti ne vienas, o du žmonės.

„Lapkričio 9 dieną, apie 18 valandą Prancūzų gatvėje esančioje prekybos centro „Rimi“ aikštelėje įvyko nedidelis autoįvykis – moteris, vairuojanti sidabrinės spalvos automobilį „Toyota Avensis“, važiuodama atbulomis, kliudė stovėjusį automobilį“, – pasakojo vyras.

Jo teigimu, įvykio metu vairuotoja automobiliui padarė itin nedaug žalos, tačiau vis tiek nusprendė pasišalinti iš įvykio vietos. „Įvykio metu niekas nenukentėjo, tik buvo nubraukti dažai. Žala – minimali. Buvome kelių metrų atstumu nuo mašinos, bet išgirdome duslų garsą ir pamatėme, kas atsitiko“, – pasakojo kaunietis.

Vairuotoja spruko

„Deja, „Toyota“ vairuotoja pasielgė keistai. Pastebėjusi, kad atsirėmė į kitą automobilį ir kad įvykį pamatė savininkas, kuris buvo šalia, ji pasuko savo automobilį link išvažiavimo iš aikštelės ir nurūko“, – teigė jis.

Vyro teigimu, jog po tokio vairuotojos poelgio nedelsiant kreipėsi į policijos pareigūnus, mat įsidėmėjo nuvažiuojančio automobilio valstybinius numerius. Netrukus prie jų priėjo ir kiti įvykio liudininkai, o tuo tarpu perskambinusi policijos pareigūnė pranešė, jog automobilio savininkas galėjo nepastebėti, kad kliudė kitą mašiną ir pati vairuotoja sutiko grįžti į įvykio vietą.

„Tai skambėjo mažai įtikinama, bet galvojome, galbūt moteris supanikavo ar panašiai, visko gi pasitaiko. Sutikome, kad palauksime, kol „Toyota“ grįš į aikštelę. Bet tai, kas vyko toliau – dar labiau painu, keista, netikėta ir absurdiška“, – teigė kaunietis.

Greitai išaiškino melą

Pasak jo, po keliolikos minučių laukimo į įvykio vietą grįžo tas pats „Toyota“ markės automobilis, tačiau vairuotojas buvo jau pasikeitęs. „Į aikštelę įvažiavo ta pati sidabrinė „Toyota“, bet vairuoja nebe moteris, o vyriškis. Šalia jo sėdi jaunas vyras, o moters – nė kvapo“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo vyriškis.

Jo teigimu, atvažiavę vyrai apžiūrėjo nukentėjusį automobilį, klausė, kas nutiko, tačiau pasiteiravus, kur dingo vairuotoja, išsisukinėjo. „Kilus tokioms aplinkybėms nusprendėme palaukti policijos ekipažo. Sunku pasakyti, ką galvojo vyriškis, mat aikštelė – apšviesta, įrengtos apsaugos kameros…“ – stebėjosi kaunietis.

Po pusvalandžio, atvykus policijos pareigūnams, su „Toyota“ į įvykio vietą grįžęs vairuotojas pasakojo savo sugalvotą istoriją. Tiesa, pasak portalui „Kas vyksta Kaune“ rašiusio kauniečio, pareigūnai greitai išsiaiškino tiesą, mat aplink vis dar laukė įvykį matę liudininkai, o vyras nesugebėjo pareigūnams atsakyti, kurioje vietoje automobilis stovėjo prieš pradedant važiuoti.

„Jis buvo įspėtas, kad už melagingus parodymus taip pat gali būti nubaustas. Viskas, atrodė, eina į pabaigą. Vyriškis pripažino, kad vairavo vis dėlto ne jis, bet niekaip negalėjo atsakyti į klausimą, kas ta moteris, kuri vairavo“, – pasakojo kaunietis.

Detales aiškinosi telefonu

„Kol buvo braižoma įvykio schema, pildomi dokumentai, laukėme, kada pasirodys vairuotoja ir prisiims atsakomybę už šį mažareikšmį įvykį… Deja, ji nepasirodė. Tačiau pasirodė kita moteris – ne šviesiaplaukė, garbaus amžiaus. Ir ji teigė esanti vairuotoja“, – apie tolimesnę įvykių eigą pasakojo vyras.

Dėl šio akibrokšto visiems teko vykti į policijos komisariatą ir smulkiai aprašyti viską, kas įvyko. Tiesa, čia drauge atvykusi naujoji „Toyota“ markės automobilio vairuotoja telefonu konsultavosi, kaip tiksliai įvyko įvykis ir kurioje vietoje stovėjo automobilis.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipęsis vyriškis teigė, jog dėl tolimesnio įvykio tyrimo pasitiki pareigūnais, tačiau prašo, jog visi, kurie matė aprašytąjį įvykį ir galėtų apie tai suteikti vertingos tyrimui informacijos, kreiptųsi į pareigūnus.

Vairuotojas nustatinėjamas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė teigė, jog dėl šio įvykio vyksta tyrimas. „Transporto priemonė „Toyota Avensis“ yra nustatyta. Šiuo metu nustatinėjamas ją vairavęs asmuo, gauti vaizdo įrašai“, – teigė ji.

Įvykį matę žmonės kviečiami kreiptis į tyrimą atliekantį Eismo tyrimų registravimo pareigūną vyr. specialistą V. Čuprov telefonu 8 37 303 022 arba elektroniniu paštu vladimir.cuprov@policija.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA