Bankomatas buvo kaip niekad dosnus: žmonės apsidžiaugė per anksti | Kas vyksta Kaune

Bankomatas buvo kaip niekad dosnus: žmonės apsidžiaugė per anksti

Asociatyvi nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytojai Andrej ir Artūras informavo apie neįtikėtiną situaciją, kuri šeštadienį nutiko Karmėlavoje.

Dalino daugiau, nei prašė

Andrej pasakoja, kad šeštadienio rytą, apie 8:30 val., važiuodamas į Jonavą, jis užsuko į Karmėlavoje esantį „Express Market” prekybos centrą, iš ten esančio „SEB” bankomato norėjo nusiimti pinigų. Įvedęs norimą sumą – 300 eurų, vyras tikėjosi gauti po 50 eurų šešis banknotus, kaip įprastai, tačiau gavo šešis banknotus po 100 eurų, t.y. iš viso 600 eurų, taigi, dvigubai daugiau, nei prašė.

Kaunietis pasiūlė nueiti pažiūrėti ar pinigus klaidingai išduos ir kitiems, tad paragino nuvykti draugą Artūrą. Vyras taip pat sutriko, kai įvedęs sumą 100 eurų, jis gavo 150 eurų.

Andrej mano, kad bankomate buvo sumaišytos banknotų kasetės, todėl jis dalino daugiau pinigų ir taip pradžiugino ne vieną žmogų.

Turės grąžinti

Abu vyrai apie sutrikusį bankomato darbą nedelsiant informavo banką, vėliau gavo SMS žinutes su informacija, kad reikės grąžinti perpildytai duotus pinigus.

„Gerb. Kliente, lapkričio 12 d. Jums naudojantis bankomatu, per klaidą išduota dvigubai didesnė grynųjų suma, nei pageidavote, todėl skirtumą nurašysime iš Jūsų sąskaitos. Atsiprašome dėl nepatogumų. Daugiau informacijos visą parą tel. 1528. ”

Liko skolingas daugiau, nei gavo

Vyrams situacija sukėlė pyktį, mat Andrej buvo liepta perpildytą pinigų sumą grąžinti atgal į bankomatą Karmėlavoje, nes jis tapo skolininku. „Mano kortelėje minusas. Kas ir kiek pinigų pasiėmė Karmėlavoje – nežinia. Įdomu, ar bankas užfiksavo tik mane, ar ir visus kitus, kuriems klaidingai išduota. Gal tik mes du sąžiningi ir apie klaidą pranešę asmenys, turime grąžinti pinigus?”, – kalbėjo Andrej.

Artūras taip pat buvo pasipiktinęs, nes bankas jam liepė grąžinti net daugiau, nei išdavė: kaip minėta: įvedė sumą 100 eurų, gavo 150 eurų, o grąžinti bankas prašo dvigubai, nei ėmė – kaip vyras suprato – 200 eurų, tad jis patyrė nuostolį. Vyrai nerimauja, kad visi klaidingi atvejai nebus išsiaiškinti ir gali tekti vieniems klientams, dengti kitų klaidas.

Bankas: buvo sutrikusi veikla

Portalas susisiekė su „SEB” banko atstovais, jie patvirtino, kad minėtame bankomate buvo nesklandumų su pinigų nuėmimu. Visiems šeštadienį ėmusiems pinigus tame bankomate, patartina kreiptis į banką.

„Šeštadienį iš ryto buvo nedidelių sutrikimų, kai pavieniams klientams bankomatuose buvo išduota didesnė grynųjų suma negu jie prašė. Visus klientus jau informavome SMS žinutėmis ir išduota suma bus nurašyta nuo jų mokėjimo kortelės sąskaitos. Atsiprašome klientų už nesklandumus. Klientams dėl to nieko daryti nereikia”, – teigė SEB banko atstovė Ieva Dauguvietytė -Daskevičienė.

Konkrečių atvejų banko atstovė nekomentavo, paragino kreiptis kiekvienam į banką: „Visais atvejais rekomenduojame klientui kreiptis į banką visą parą veikiančiu telefonu 1528, kur banko konsultantai padės išspręsti iškilusius netikslumus”, – sakė banko atstovė.

sms

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA