Pagerbti darbščiausi Pakaunės ūkininkai | Kas vyksta Kaune

Pagerbti darbščiausi Pakaunės ūkininkai

KRS nuotr.

Nerašyta taisyklė, kad iki Šv. Martyno ūkininkai turi užbaigti visus darbus, galioja ir Pakaunės krašte.

[galerija kiek=”4″]

Šių metų derlius aptartas per kasmetinę Kauno rajono Ūkininkų sąjungos šventę „Metų ūkis 2016“. Renginyje pagerbti ir geriausi metų ūkininkai. Šiemet pirmos vietos apdovanojimas atiteko Babtų seniūnijoje ūkininkaujantiems Džiuljetai ir Leonui Rudinskams.

Tradicinėje ūkininkų šventėje Raudondvario dvare susirinko daugiau nei pusantro šimto aktyviausių Ūkininkų sąjungos narių.

„Nuo neatmenamų laikų esate didžiulė mūsų bendruomenės atrama, be kurios neįsivaizduojame savo krašto ateities. Esate ne tik darbštūs žemdirbiai, bet ir puikūs kaimynai, bendruomenių lyderiai, mecenatai“, – dėkojo ūkininkams Kauno rajono mero pavaduotojas Jonas Gurskas.

Kauno rajonas pagal žemės ūkio rodiklius visada buvo tarp šalies geriausiųjų. Rajone šiemet deklaruota daugiau žemės ūkio naudmenų nei pernai, todėl sumažėjo apleistų žemių. Iš viso pakaunės laukuose pluša daugiau kaip 3 200 ūkininkų, dirbančių 65 tūkst. ha žemės.

Ūkininkų sąjungos pirmininkė Genutė Staliūnienė pastebėjo, kad praeinantys metai ūkininkams buvo nelengvi dėl kaprizingų orų ir nepalankių supirkimo kainų. Nepaisant sunkumų, ūkininkai įsigyja daugiau naujos technikos, naudoja pažangias ūkininkavimo formas. Įvairios ES paramos formos ne tik padeda patyrusiems ūkininkams, bet ir skatina jaunimą grįžti pas tėvus, senelius į tėviškę, čia dirbti žemę arba kurti verslus.

Aidint fanfaroms buvo paskelbti konkurso „Metų ūkis 2016“ laureatai. Pirmoji vieta atiteko Babtų seniūnijoje ūkininkaujantiems Džiuljetai ir Leonui Rudinskams. Augalininkyste užsiimantiems ūkininkams priklauso vienas didžiausių Kauno rajono ūkių. Tai ne pirmasis jų apdovanojimas. Renkant 2011 m. gražiausią Kauno rajono ūkininkų sodybą, Rudinskai taip pat pelnė pirmąją vietą.

Antroji vieta atiteko taip pat augalininkyste užsiimantiems Algirdui ir Jonui Simučiams. Tėvas ir sūnus sėkmingai augina grūdines kultūras Babtų seniūnijoje.

Trečia vieta įvertintas Batniavoje esantis Albinos ir Algirdo Kaminskų ūkis. Gyvulinkyste užsiimantys Kaminskai darbininkų nesamdo. Visus darbus nudirba patys. Todėl ir į šventę Albina atvyko viena. Vyras liko prižiūrėti ūkio. A. Kaminskienės sūrius giria ne Batniavos gyventojai ir ūkininkės kaimynai, bet ir visi, kuriems tenka garbė jų paragauti.
Už metų darbus Kauno rajono mero padėkomis apdovanoti labiausiai nusipelnę asmenys. Už nuoširdų darbą su žemdirbiais ir jų organizacijomis padėkota Čekiškės seniūnui Mečislovui Zavedskui. Už daugiašakio ūkio plėtrą ir darbo vietų kūrimą pagerbtas Aleksandro Stulginskio universiteto mokomojo ūkio direktorius Vladas Kurutis.

Vandžiogalos seniūnijos ūkininkei Jonatai Pauraitei įteikta padėka už pažangų ūkininkavimą, Zapyškio seniūnijos žemės ūkio specialistei Jovitai Daunienei padėkota už sąžiningą ir krupštų darbą su krašto ūkininkais, o Babtų ūkininkui Algimantui Pėstininkui – už pagalbą rengiant žemdirbių šventes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA