Ekologiškas kruopas tiekusiai Kauno įmonei – veterinarijos tarnybos kirtis | Kas vyksta Kaune

Ekologiškas kruopas tiekusiai Kauno įmonei – veterinarijos tarnybos kirtis

Kauno maisto pramonės įmonėms ir vėl nesiseka. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, jog vienai jų, UAB „Galinta ir partneriai“, uždrausta tiekti rinkai nesaugius ekologiškus grikių grūdus ir negarintas ekologiškas grikių kruopas, nurodyta surinkti išplatintus produktus iš rinkos ir juos sunaikinti.

Tarnyba praneša, kad, atlikus laboratorinius tyrimus, Kauno įmonėje pagamintose ekologiškose negarintose grikių kruopose (partijos Nr. 26082017-K, tinkamumo vartoti terminas iki 2017-08-26, sufasuotose į polipropileno maišelius po 0,5 kg, iš viso 8 100 vnt. arba 4 050 kg), nustatyta 2,0 mg/kg ekologiškų produktų gamyboje draudžiamo naudoti pesticido – glifosato.

Nustačius glifosato likučių, taip pat sustabdyta Kauno įmonėje pagamintų ekologiškų garintų grikių kruopų tiekimas rinkai.

Didžiausia leistina glifosato koncentracija grikiuose yra 0,1 mg/kg, bet deklaruojant ekologinę gamybą, pesticidų likučių iš viso neturi būti. Patikrinimai UAB „Galinta ir partneriai“ ir UAB „Galintos grūdai“ atlikti gavus informaciją iš VšĮ „Ekoagros“.

Kilus įtarimams, inspektoriai UAB „Galinta ir partneriai“ papildomai atrinko negarintų ir garintų grikių mėginius ištirti laboratorijoje. Kol nebus gauti laboratorinių tyrimų rezultatai, šių partijų grikių kruopas laikinai uždrausta realizuoti.

Reikiami rodikliai viršyti ir Varėnos įmonės aruode saugomuose ekologiškuose grikių grūduose (25 678 kg) nustatyta 2,8 mg/kg glifosato, o pagamintose ekologiškose garintose grikių kruopose (5 000 kg, tinkamumo vartoti terminas iki 2017-11-23) – 0,16 mg/kg.

Vartotojai, įsigiję nurodytų partijų UAB „Galinta ir partneriai“ pagamintų ekologiškų garintų ir negarintų grikių kruopų, gali jas grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA