Kampanija „Už saugią Lietuvą” efektyviau kovos su patyčiomis | Kas vyksta Kaune

Kampanija „Už saugią Lietuvą” efektyviau kovos su patyčiomis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Populiariausią šalyje elektroninį dienyną ir kitus elektroninius švietimo produktus atstovaujanti „TAMO Grupė“ jungiasi prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą!“.

Į TAMO dienyną bus integruojama kovai su patyčiomis skirta praktinė informacija, kuri kasdien pasieks apie 0,5 mln. žmonių.

„Spalio pabaigoje Prezidentė pasirašė Švietimo įstatymo pataisas, kuriomis siekiama mažinti smurtą ir patyčias švietimo įstaigose. Įsigaliojus naujai tvarkai norime sustiprinti jos efektyvumą, pateikiant praktinę informaciją, ką daryti vaikui, iš kurio tyčiojamasi, bei jo tėvams ir mokytojams. Todėl nuo lapkričio 10 d. elektroniniame dienyne atsiras atskira informacinė skiltis, kurioje kiekviena tikslinė grupė matys tik jai skirtą praktinę informaciją, ką daryti, kaip reaguoti kai susiduriama su patyčiomis“, – sako „TAMO Grupės“ direktorius Raimondas Štreimikis.

Pasak jo, žinant, kad vidutiniškai kas trečias mokinys Lietuvoje patiria patyčias, vizualiai ir aiškiai pateikiama praktinė informacija, diferencijuoti aktualūs ir veiksmingi patarimai, kaip spręsti patyčių problemą, padės sumažinti patyčių kiekį Lietuvos mokyklose.

„Kiekvienas žmogus gali tapti smurtinio elgesio auka kasdieniame gyvenime. Tačiau jautriausia ir pažeidžiamiausia visuomenės grupė – vaikai – bene dažniausiai tampa patyčių aukomis. Todėl žinoti, kaip turėtume reaguoti, į ką atkreipti dėmesį ir kaip padėti vieni kitiems – aktualu ir mokytojams, ir mokiniams, ir jų tėvams. Tyrimų duomenimis, daugiau nei pusė arba 58 proc. Lietuvos gyventojų už patyčių situacijų sprendimą mokyklose labiausiai atsakingus laiko mokyklos darbuotojus. Tačiau moksliniai tyrimai rodo, kad kuriant vaikams saugią aplinką be patyčių mokyklose, svarbus visos mokyklos bendruomenės – tiek mokytojų, tiek mokinių, tiek ir tėvų – įsitraukimas“, – teigia R.Štreimikis

TAMO elektroniniame dienyne bus pateikiama diversifikuota, kiekvienai grupei atskirai svarbi informacija bei labai konkretūs patarimai, parengti drauge su įvairių sričių specialistais-ekspertais.

„Mūsų ilgalaikis strateginis tikslas – palankios vaikams ir mokytojams mokymo(si) aplinkos kūrimas. Visos modernios elektroninės priemonės bei sprendimai, vykdoma šviečiamoji veikla, skatinamas mokytojų bei tėvų bendradarbiavimas tam ir skirtas. Mūsų dienynu kasdien naudojasi beveik 800 mokyklų ir kitų švietimo įstaigų ir tuo pačiu virš 450 tūkst. moksleivių bei jų tėvų miestuose ir atokesnėse vietovėse. Gausios mokyklų bendruomenės veikdamos išvien su kampanijos „Už saugią Lietuvą” partneriais tikrai gali ženkliai sumažinti informacinę atskirtį bei sustiprinti smurtinio elgesio kasdieniame gyvenime prevenciją“, – sako „TAMO Grupės“ direktorius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA