Praėjusią savaitę – itin daug pėsčiųjų padarytų KET pažeidimų | Kas vyksta Kaune

Praėjusią savaitę – itin daug pėsčiųjų padarytų KET pažeidimų

Asociatyvi nuotr. / R. Tenio nuotr.

Spalio 31 – lapkričio 6 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai ir vėl vykdė transporto priemonių leistino važiavimo greičio kontrolę.

Jos metu pareigūnams pavyko nustatyti 112 leistino greičio pažeidimų: 16 vairuotojų viršijo nustatytą greitį nuo 10 iki 20 km/val., 64 – nuo 20 iki 30 km/val., 16 – nuo 30 iki 40 km/val., 12 – nuo 40 iki 50 km/val., o net 4 vairuotojai keliavo daugiau, nei 50 km/val. greičiau, nei leistina.

Taip pat buvo tikrinamas transporto priemonių vairuotojų blaivumas ir nustatyti 3 tokie atvejai. Dviems iš šių vairuotojų nustatytas lengvas girtumo laipsnis, vienam – vidutinis (1,69 prom.). Taip pat nustatytas ir vienas neblaivus dviračio vairuotojas.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad šią savaitę buvo pastebėta ir itin daug pėsčiųjų eismo dalyvių padaryti pažeidimai. Dažniausias jų – perėjimas į kitą važiuojamosios dalies pusę ne per pėsčiųjų perėją, kuomet ji yra matomumo zonoje. Dėl šio ir kitų pažeidimų policijos pareigūnai drausmino net 83 pėsčiuosius.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 21 eismo dalyvis (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos žuvo 38), dar 765 buvo sužaloti (pernai – 702).

Portalas „Kas vyksta Kaune“, drauge su Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio. Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA