Į Kauną sugrįžta šviesų festivalis | Kas vyksta Kaune

Į Kauną sugrįžta šviesų festivalis

Organizatorių nuotr.

Prieš metus itin daug dėmesio sulaukęs „Spalvoto Kauno“ festivalis šiemet vyks du savaitgalius iš eilės.

Lapkričio 4-6 dienomis kauniečiai pakėlę galvas stebės tarsi iš snaudulio prisikėlusį architekto Felikso Vizbaro šedevrą – Kauno centrinį paštą, o lapkričio 11-13 d. atgims prie Laisvės alėjos fontano stovintis Vytauto Lansbergio-Žemkalnio kūrinys – buvęs „Pienocentro“ pastatas. Šviesos ant pastatų šoks nuo 17 val. iki 08 val. valandos.

Šviesų festivalį miestui dovanoja bendrovė „Leggato“, o judantį spalvų žaismą sukurti patikėta šviesų dizainerei Barborai Giliūtei.

Dizainerė atskleidžia, kad abiems pastatams apšviesti bus pasitelkiamos skirtingos technologinės priemonės ir koncepcijos. Pašto pastatą įkvėpė jo interjero grafiniai elementai ir koloritas, o „Pienocentro“ rūmų apšvietimas sukurtas pagal jo siluetą – ekspresyvų ir elegantišką.

„Skirtingos šviesos, spalvos išryškina architektūros detales, kurių paprastai nepastebime. Šie vaizdai užburia. Prieš metus daugybė žmonių užsuko į muzikinio teatro kiemelį ir tiesiog ramiai stebėjo vis naujai atgimstantį pastatą. Net jaunuoliai telefonus į rankas pasiimdavo tik norėdami įsiamžinti. Buvo jauku ir smagu. Tad šiemet ir toliau tęsiame tradiciją ir šviesas nukreipsime į tikrus tarpukario Kauno modernizmo pasididžiavimus, įtrauktus į UNESCO sąrašus“, – pasakojo idėjos iniciatorė Rūta Stanionė.

„Kaunas pasižymi išskirtine tarpukario architektūra, kuri pateko ir į Europos paveldo akiratį. Iki 2022 metų, kada tikimės, kad Kaune vyks „Europos kultūros sostinės“ renginiai, planuojame apšviesti visus didesnius ir svarbiausius Kauno tarpukario architektūros perlus. Deja, bet dalyje jų sutemus jau nedega šviesos, nevykdoma aktyvi veikla. „Šviesų festivalis“ bus puiki proga atkreipti visų dėmesį į šiuos nuostabius, bet prisnūdusius pastatus“, – pasakojo projekto techninis vadovas, Paulius Banevičius.

Techniniais sprendimais užsiimantis P. Banevičius teigė, kad šiam festivaliui bus panaudota kelis šimtus modernių, lauko sąlygų nebijančių apšvietimo prietaisų. „Norint juos visus sujungti teks atsivežti ir kelis kilometrus įvairiausių elektros laidų. Visas apšvietimas bus valdomas modernia, koncertuose išbandyta sistema. Tiesą sakant, visos šios aparatūros užtektų ir grandioziniam koncertui apšviesti“, – tikino pašnekovas.

Kauniečiai kviečiami siūlyti ir kitas miesto vietas, kurios ateityje būtų įtrauktos į festivalio programą.

Pasiūlymus siųsti info@leggato.lt. Kalėdiniu laikotarpiu įmonės komanda pasirūpins ir Prezidentūros pastato ir kiemelio apšvietimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA