Ramučių gyventojai sulaukė gerų žinių: turės lietaus kanalizaciją | Kas vyksta Kaune

Ramučių gyventojai sulaukė gerų žinių: turės lietaus kanalizaciją

Ramučių Centrinės gatvės pakraščiuose telkšančių balų greitai turėtų nelikti – čia tiesiami lietaus nuotekų tinklai, o kitąmet bus pakeista gatvės danga, įrengti šaligatviai, apšvietimas.

Kauno rajono vicemeras Kęstutis Povilaitis ir administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius pirmadienį susitiko su specializuotos inžinerinių tinklų ir kelių statybos bendrovės KRS darbuotojais ir liko patenkinti atliekamų darbų kokybe.

Kelininkai naudoja betranšėjį metodą, kuris leidžia sumažinti varginančius žemės kasimo darbus – vamzdžiai tiesiami po žeme horizontalaus gręžimo mašina.

Didelio skersmens plastikinius vamzdžius tenka virinti šalikėlėje, todėl gyventojai reiškia nepasitenkinimą. Statybininkai tvirtina, kad kitos išeities neturi ir prašo kantrybės. „Vamzdžius privalome suvirinti iki šalčių, to reikalauja technologijos“, – aiškino jie.

Lietaus nuotekos bus surenkamos ir išleidžiamos į upelį, kuris sovietmečiu buvo smarkiai apleistas ir paverstas grioviu. K. Povilaitis tvirtino, kad kitąmet upelio šlaitai bus išvalyti ir sutvarkyti.

Kauno rajono savivaldybė yra parengusi Centrinės gatvės apšvietimo, o „Giraitės vandenys“ – vandens ir buitinių nuotekų tinklų įrengimo projektus.

Kitų metų pavasarį prasidės ir Karmėlavos Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbai.

Nuo didelių transporto srautų kenčiančioje gatvėje pirmiausia planuojama įrengti lietaus nuotekų sistemą, šiuolaikinį apšvietimą, pakeisti gatvės dangą, nutiesti šaligatvius, žaliosiose zonose pastatyti suolelius.

Karmėlavos gale, ties daugiabučių kvartalu, numatyta įrengti šviesoforą, o ties Balio Buračo gimnazija – papildomą viešojo transporto stotelę. „Vilniaus gatvė yra tranzitinė, todėl pirmiausia reikia užtikrinti saugumą“, – pabrėžė K. Povilaitis.

Šaligatvius nuo važiuojamosios dalies turėtų atskirti specialūs atitvarai. Vykdant rekonstrukciją bus šiek tiek pertvarkytos ir automobilių stovėjimo vietos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA