Seimo naujokas iš Kauno K.Pūkas: 5 žmonos, 9 vaikai ir medalis už kosminę programą | Kas vyksta Kaune

Seimo naujokas iš Kauno K.Pūkas: 5 žmonos, 9 vaikai ir medalis už kosminę programą

delfi.lt 2016/10/30 11:05
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Netrukus 64-ąjį gimtadienį švęsiantis Kęstutis Pūkas – viena margiausių ir įdomiausių asmenybių naujajame Seime. Su „Tvarkos ir teisingumo“ partija į Seimą patekęs kaunietis gali pasigirti net 9 vaikais bei tuo, kad prisidėjo prie sovietų kosminio laivo programos.

Taryboje pakeis žmona

UAB „Pūkas“ generalinis direktorius nuo 1991m. Lietuvos muzikos industrijos asociacijos prezidentas nuo 1994 m. Sandraugos „Kitokia Lietuva“ prezidentas nuo 2009 m. Kauno miesto tarybos narys nuo 2015 metų.

Tokia K. Pūko vizitinė kortelė.

Žinomas verslininkas pripažino, kad tapęs Seimo nariu, visas pareigas palieka, jau rasti žmonės pakeisiantys jį minėtose pareigose. Kauno miesto taryboje K. Pūką pakeis jo žmona Lina Pūkienė.

Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, sužinojęs, kad K. Pūkas tarybą keičia į vietą Seime, reagavo ironiškai.

„O va čia tai staigmena. Iš tiesų staigmena. Noriu padėkoti visiems žmonės, kurie jį išrinko į Seimą. Šiek tiek paironizuosiu, bet Lietuva tikrai išloš“, – juokėsi V. Matijošaitis.

„Lina (žmona – DELFI) ateina į tarybą. Tačiau tegul negalvoja, kad aš juos paliksiu ramybėje. Dabar dar tyčiojasi, pažiūrėsime, kaip vėliau tyčiosis“, – teigė K. Pūkas.

Daugiavaikis tėvas

K. Pūkas buvo vedęs net penkis kartus. Su dabartine, 25 metais jaunesne žmona Lina, K. Pūkas augina du mažamečius vaikus – Kęstutį ir Gediminą. Pastarasis mažiausias sūnus netrukus švęs trečią gimtadienį.

Vyriausioji K. Pūko dukra Rita penkeriais metais vyresnė už jo žmoną Liną, o kita dukra Lina – dvejais metais jaunesnė nei žmona.

„Daugiavaikės mamos gauna įvairias pašalpas, o kodėl vyrai nieko negauna? Gal premiją išskirs? Reikės užsiimti šiuo klausimu – tai diskriminacija“, – juokėsi K. Pūkas.

Iš viso K. Pūkas turi net 9 vaikus – dvi dukras ir septynis sūnus. Kaip pomėgius K. Pūkas nurodo poezijos rašymą, žvejybą, medžioklę, muzikavimą, dainavimą, važinėjimą motociklu.

Dalyvavo „Sojuz“ programoje

Įdomus faktas iš K. Pūko biografijos – kaunietis 1983 metais dalyvavo kosminiam laivui „Sojuz“ kuriant kosmonauto širdies darbo stebėsenai įrenginį „Rezolver“.

„Tai buvo senai, kai dar dirbau institute, mokslinių tyrimų sektoriuje. Kuriant sovietinį kosminį laivą „Sojuz“, KMI gamino tam tikras dalis, tokias kaip „Rezolver“. Aš buvau daugiau su tiekimu susijęs, ne prie išradimų ir mokslinių darbų. Tačiau dalyvavau visame procese, viską žinojau ir buvo įdomu“, – pasakojo K. Pūkas. Už darbą „Sojuz“ programoje K. Pūkas buvo apdovanotas diplomu.

Lietuvai atgavus Nepriklausomybę, K. Pūkas įkūrė „Pūko“ radijo stotis, vėliau ir TV.

Pateko pagal sąrašą

K. Pūkas dalyvavo rinkimuose ir vienmandatėje Šilainių rinkimų apygardoje varžėsi su tokiais grandais kaip Ramūnas Karbauskis ar Rimantas Jonas Dagys. Rinkimus užtikrintai laimėjo R. Karbauskis.

K. Pūkas surinko beveik 7 proc. balsų, liko ketvirtas ir į antrą turą nepateko. Tačiau į Seimą jam pavyko patekti pagal „tvarkiečių“ sąrašą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA