Išpuolius Rukloje vidaus reikalų ministras sieja su didėjančiu pabėgėlių skaičiumi | Kas vyksta Kaune

Išpuolius Rukloje vidaus reikalų ministras sieja su didėjančiu pabėgėlių skaičiumi

BNS 2016/10/28 17:06
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Išpuolius prieš pabėgėlius Rukloje vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas sieja su miestelyje didėjančiu imigrantų iš Artimųjų Rytų skaičiumi.

„Aš manau, kad jų tiesiog šiuo metu atvykę į Ruklą, daugiau jų vaikšto gatvėmis ir todėl tų išpuolių padaugėjo“, – BNS penktadienį sakė ministras.

Policija pranešė, kad penktadienį vietinis Ruklos jaunimas užpuolė du paauglius sirus pabėgėlius.

Sirai paaugliai buvo užpulti praėjus porai savaičių po to, kai du nepažįstami jaunuoliai užsipuolė dvi pabėgėlių priėmimo centro gyventojas – sirę ir irakietę, kurios vežimėlyje vežėsi mažametį vaiką.

T.Žilinskas sakė, kad jam gėda dėl netolerantiškų lietuvių elgesio.

„Apie kokią toleranciją galime kalbėti kitataučiams, kitų religijų atstovams, kai mes savo vaikus patys tai į šulinius mėtome, tai nuodijame? Ko gero, mums rimtai reikėtų susirūpinti savo piliečių švietimu“, – teigė ministras.

Jis tvirtino, jog po penktadienio išpuolio Rukloje policija pajėgumų miestelyje nestiprins. Pasak T.Žilinsko, jau po ankstesnio incidento gatvėse intensyviai pradėjo patruliuoti pareigūnai.

Rukloje yra įsikūręs pabėgėlių priėmimo centras, kur šiuo metu gyvena daugiau nei 130 pabėgėlių iš Artimųjų Rytų, perkeltų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.

Policija penktadienį gavo pranešimą, jog Rukloje, Karaliaus Mindaugo gatvėje, du iš mokyklos grįžtančius keturiolikmečius Sirijos piliečius iškoneveikė, apstumdė ir apmėtė akmenimis du vietiniai jaunuoliai.

Pagal ES programą Lietuva yra įsipareigojusi priimti 1105 pabėgėlius iš Artimųjų Rytų. Šiuo metu į šalį perkelta beveik 200 asmenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA