Kelininkai teigia žiemai pasiruošę, o vairuotojams pristato naujoves | Kas vyksta Kaune

Kelininkai teigia žiemai pasiruošę, o vairuotojams pristato naujoves

R. Tenio nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad žiemos sezonui visiškai pasirengta: paruošta technika, išmokytas personalas, sukauptas reikiamas kiekis medžiagų. Šiemet kelių priežiūroje esama naujovių – planuojama padidinti visą parą prižiūrimų kelių ilgį, svetainėje eismoinfo.lt  bus galima stebėti, kur dirba barstytuvai ir valytuvai.

Šiuo metu sandėliuose yra apie 44 tūkst. tonų druskos ir 34 tūkst. tonų druskos ir smėlio mišinio, t. y. sukaupta atsargų maždaug 10 darbo savaičių. Per žiemą vidutiniškai išberiama apie 80 tūkst. tonų druskos. Visoje Lietuvoje žiemai paruošti 59 druskos ir 49 smėlio ir druskos mišinio sandėliai.

Padidintas visą parą prižiūrimų kelių ilgis

Kadangi nuo visų prižiūrimų kelių vienu metu nuvalyti sniego ir jų pabarstyti nėra galimybių, priežiūros darbai žiemą skirstomi į priežiūros lygius pagal kelių svarbą. Pirmiausia yra valomi ir (arba) barstomi didžiausio eismo intensyvumo keliai. Tokia kelių priežiūros tvarka padeda užtikrinti saugesnį eismą keliuose ir yra ekonomiškai efektyviausia.

Būtina pabrėžti, kad visi valstybinės reikšmės keliai žiemą nėra prižiūrimi ištisą parą. Visą parą žiemos priežiūros mechanizmai dirba tiktai svarbiausiuose Lietuvos keliuose (kuriuose yra didžiausias eismo intensyvumas): kelyje Vilnius–Kaunas (ruožas nuo Vilniaus iki Sitkūnų) ir kelyje Via Baltica (iš viso apie 360 kilometrų). Šią žiemą planuojama visą parą prižiūrimų kelių ilgį padidinti dar 190 kilometrų pridedant kelio ruožą nuo Kauno iki Klaipėdos.

Kaip prižiūrimi keliai, nuo šiol Lietuvos gyventojai galės stebėti ir internete. Nuo lapkričio 15 d. svetainėje eismoinfo.lt atsiras ir duomenų apie žiemos priežiūros mechanizmus (barstytuvus, valytuvus). Svetainės lankytojai galės realiu laiku stebėti, kokie keliai valomi ir barstomi.

Daugiau informacijos apie kelių priežiūrą šią žiemą galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA