Dėmesio: mažėja leistinas greitis keliuose | Kas vyksta Kaune

Dėmesio: mažėja leistinas greitis keliuose

Roko Tenio nuotr.

Skubantys vairuotojai artimiausiomis dienomis turėtų stipriau sumažinti greitį.

Kaip ir kasmet, nuo lapkričio pirmosios dienos, šalies automagistralėse bei greitkeliuose pagal galiojančias kelių eismo taisykles yra mažinamas maksimalus leistinas greitis.

Taisyklėse nurodyta, kad šaltuoju metų laiku maksimalus leistinas greitis automagistralėse Kaunas – Klaipėda bei Vilnius – Panevėžys mažėja iki 110 km/val.

Greitkeliuose vairuotojai taip pat privalės sulėtinti greitį – čia nebus galima viršyti tos pačios 110km/val. greičio ribos. Šie pakitimai galios iki kovo 31 dienos.

Kaip skelbiama kelių eismo taisyklėse, vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Jis turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA