Už gydytojo rūpestį – 60 eurų ir vyno butelis | Kas vyksta Kaune

Už gydytojo rūpestį – 60 eurų ir vyno butelis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi kaunietis, kurį nustebino Kauno medikų abejingumas ir naudos sau ieškojimas. Vyro teigimu, po atliktos operacijos jis ne tik buvo atmestinai prižiūrimas, bet ir turėjo klausyti netiesioginių gydytojo raginimų situaciją „pataisyti“ sumokėjus papildomai.

[galerija kiek=””]

60 eurų ir vyno butelis

„Apmaudi istorija, kai tau atlieka operaciją ir, jei nedavei kyšio, – visiems esi nesvarbus“, – pasakojo kaunietis. „Mano palatoje gulėjęs vyras sumokėjo gydytojui 60 eurų už tai, kad išoperuotų anginą. Kitas palatoje gulėjęs, žinau, davė gydytojui vyno butelį“, – kainas už gydytojo rūpestį ligoninėje vardino vyras.

Spalio pradžioje kauniečiui buvo atlikta nosies operacija ir už po operacijos reikalingas gydymo priemones jam teko susimokėti beveik 30 eurų, tuo tarpu palatoje drauge gulėjusiam pacientui, kuris gydytojui „susimokėjo neoficialiai“, jos buvo suteiktos nemokamai.

„Už gydomuosius tamponus mokėjau 26 eurus 70 centų. Tam, kuris mokėjo gydytojui 60 eurų, už juos mokėti nereikėjo… Ir nors tiesiogiai (gydytojas, red.) kyšio neprašė, kai ateidavo, pagrindinė pokalbio tema būdavo kaip sunku dabar gyventi, kokie maži atlyginimai, kaip už tiek, kiek moka, neapsimoka labai stengtis ir panašiai“, – apie gydytojo elgesį pasakojo kaunietis.

Tikisi, kad pacientas jaučiasi geriau

Respublikinės Kauno ligoninės atstovė Sandra Varanavičė teigė, jog tikisi, kad paciento sveikata pagerėjo, o visa situacija tėra nesusipratimas.

„Tikimės, kad mūsų pacientas gyja ir dabar jaučiasi geriau. Po operacijos gydymo eiga ir trukmė gali labai skirtis, priklausomai nuo kiekvieno paciento ligos sudėtingumo bei būklės, todėl natūralu, kad vienam gydytojo dėmesio gali reikėti daugiau, kitam – mažiau“, – skirtingą gydytojo dėmesį pacientams komentavo S. Varanavičė.

Vis dėlto specialistė ragino visus, susidūrusius su kyšiais ligoninėje, netylėti ir pranešti tiesiogiai Respublikinės Kauno ligoninės generaliniam direktoriui, skambinti pasitikėjimo telefonu (8 37) 342 062 ar kreiptis į Sveikatos apsaugos ministerijos Korupcijos prevencijos skyrių bei STT.

Vieta ligoninėje atsirado iškart

Tačiau kyšiai – ne vienintelė problema, su kuria susidūrė portalui „Kas vyksta Kaune“ rašęs kaunietis. Jis taip pat nesuprato, kodėl gydymo tęsti buvo nukreiptas į Garliavoje bei Dainavos rajone esančias gydymo įstaigas – ligoninės darbuotojų tikinimai, kad Respublikinėje Kauno ligoninėje nebėra vietų procedūrai atlikti ir nedirba reikiamas specialistas, vyrui neatrodo pagrįsti.

„Paskambinus į registratūrą tos pačios ligoninės, jie liepė kreiptis į Garliavos arba Dainavos ligoninę, nes čia nėra kam atlikti nosies valymo procedūros. Man iki šitos ligoninės 3 minutės, kodėl turėčiau kreiptis į kitame miesto gale esančias? Ir kaip pas juos gali nebūti budinčio ar pavaduojančio gydytojo?“ – stebėjosi vyras, po operacijos prabėgus kelioms savaitėms vis dar negalėjęs kvėpuoti pro nosį.

Tiesa, čia situacija žymiai pagerėjo iškart po to, kai portalas „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į ligoninę dėl komentaro – vyras tikina jau sulaukęs keleto skambučių iš ligoninės darbuotojų ir susitaręs dėl apsilankymo pas reikiamą gydytoją, pas kurį, pasak kauniečio, prieš tai nepavyko patekti.

„Man skambino iš Respublikinės Kauno ligoninės net du kartus ir atsiprašinėjo už savo darbuotojų klaidas. Antrąkart kai paskambino, (paaiškėjo, kad, red.) iškart priima pas gydytoją… Labai įdomiai čia viskas gavosi“, – pasakojo vyras, tačiau džiaugėsi, kad praėjus beveik mėnesiui po operacijos galbūt galės vėl kvėpuoti pro nosį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA