Už seksą su mokiniu Kauno pedagogei – dvigubas teismo kirtis | Kas vyksta Kaune

Už seksą su mokiniu Kauno pedagogei – dvigubas teismo kirtis

DELFI nuotr.

Kauno apygardos teismas dar kartą trumpam atvertė vadinamąją „sekso mokykloje“ bylą, kurioje 39-erių mokytoja nuteista už seksą su aštuntoku.

Kaune dirbusi pedagogė nepalankų teismo sprendimą buvo apskundusi, tačiau atmetusi skundą, teisėjų kolegija pakeitė žemesnės instancijos teismo sprendimą ir 5 metus uždraudė jai dirbti su nepilnamečiais. Šis draudimas galios ne tik valstybinėse mokyklose, bet ir privačiose įstaigose ar dirbant individualiai.

Pedagogė privalės atlyginti nukentėjusiu pripažinto aštuntoko šeimai 3 tūkst. eurų dydžio neturtinę žalą ir 500 eurų išlaidas advokatui. Žemesnės instancijos teismas šių metų vasarą buvo nusprendęs, kad Kauno katalikiškoje mokykloje dirbanti lituanistė yra kalta ir jai skirta 1129 eurų bauda.

Paauglio šeimos advokatas Valteris Alekna pasidžiaugė, kad teismas įsiklausė į jų argumentus, o nuteista mokytoja negalės dirbti su vaikais, ko anksčiau teismas nebuvo nurodęs. Tiesa, moksleivio tėvai teismo prašė atlyginti 15 tūkst. eurų neturtinę žalą, bet teismas nurodė atlyginti penkis kartus mažesnę sumą.

Pedagogė ir jos advokatas teismo posėdyje nedalyvavo, tačiau anksčiau mokytoja yra sakiusi, kad yra neteisingai apkaltinta ir prašė išteisinimo.

Sekso istorijos pradžia

Kaip istorijos pradžioje rašė portalas DELFI, įvykis nutiko vienoje iš Kauno katalikiškų mokyklų. Kaip yra pasakojęs mokyklos direktorius, istorija į viešumą iškilo, kai tėvai berniuko telefone rado sūnaus ir mokytojos susirašinėjimą SMS žinutėmis.

„Viską baigiame ir laikome paslaptyje“, – žinučių turinį perpasakojo direktorius.

Paaiškėjo, kad dviejų vaikų mama ir aštuntokas savanoriškai galėjo turėti lytinių santykių. Galbūt – net mokykloje.

Apie tai papasakojo pats berniukas. Iš pradžių visos pusės sutarė taikiai baigti konfliktą, tačiau aštuntoko tėvai galiausiai nusprendė kreiptis į teisėsaugą – mokytojai pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 151-ojo straipsnio 1 dalį – lytinės aistros tenkinimas pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą.

Mokytoja aštuntokams vedė vieno dalyko pamokas, tačiau mokyklos direktorius negalėjo atsakyti, kada tarp pedagogės ir jos mokinio galėjo užsimegzti seksualinis ryšys. Direktorius apie buvusią kolegę negalėjo pasakyti nieko blogo.

„Nebuvo ji nei pamaiva, nei koketė, nei ypatinga gražuolė. Tikrai nieko pikantiško“, – sako direktorius.

Berniuką direktorius apibūdino kaip „ramų ir kuklų“.

„Negalime ir dabar patikėti, kad kažkas galėjo tarp jų būti“, – stebisi direktorius.

Į skandalą įsivėlusi moteris turi šeimą. Direktoriaus žiniomis, kilęs skandalas santykių tarp sutuoktinių nepaveikė – pora ir toliau gyvena kartu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA