Policijos atstovai Ruklos bendruomenę mokė tolerancijos pabėgėliams | Kas vyksta Kaune

Policijos atstovai Ruklos bendruomenę mokė tolerancijos pabėgėliams

Policijos nuotr.

Antradienį Jonavos rajone Ruklos miestelyje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai susitiko su miestelio gyventojais.

[galerija kiek=””]

Susitikime dalyvavo ir su gyventojais bendravo Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas, viršininko pavaduotojas Darius Pliavga, Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius, Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus pareigūnės.

Kauno apskr. VPK viršininkas, apibūdindamas pastaruosius įvykius Rukloje, kai dėl chuliganiškų Ruklos gyventojų veiksmų kilo incidentas tarp vietinių ir Ruklos pabėgėlių priėmimo centro (toliau – Ruklos PPC) gyventojų, kvietė susitikimo dalyvius būti tolerantiškesniais pabėgėliams, gerbti jų tikėjimą, jų tradicijas.

Susitikime dalyvavę Ruklos bendruomenės nariai išsakė savo pageidavimus, kad pabėgėliai turėtų elgtis taip pat gerbdami mūsų tradicijas ir mūsų įstatymus.

Susitikime dalyvavo ir Ruklos PPC direktorius Robertas Mikulėnas, kuris informavo, kad šiuo metu centre apgyvendinti 150 įvairių tautų pabėgėliai (iš Sirijos, Irano, Afganistano, Graikijos, Turkijos, Ukrainos ir t. t). Dauguma pabėgėlių yra išgyvenę savo šalyse karą, nesantaiką, tautinę priespaudą, todėl Lietuvoje jie nori jaustis saugiais nuo išpuolių ir tautinės diskriminacijos. Jis teigė, jog su visais daug dirbama ir bendraujama, jiems perteikiamos žinios apie Lietuvos įstatymus ir tradicijas, jų šeimos integruojamos ir socializuojamos į mūsų bendruomenes.

Ruklos gyventojai, bendraudami su policijos pareigūnais ir seniūnijos atstovais, išsakė , jog miestelyje trūksta apšvietimo tamsiu paros metu – tai jiems sukelia nesaugumo ir pažeidžiamumo jausmą. Gyventojai taip pat norėtų, jog miestelyje būtų daugiau vaizdo stebėjimo kamerų, kurių pagalba galima būtų pažaboti asocialių ir linkusių nusikalsti asmenų neteisėtą elgesį. Dirbantys su miestelio jaunimu darbuotojai kvietė ir pabėgėlių vaikus bei jaunuolius prisijungti prie bendruomenės renginių, tuo pačiu skatinti tarpusavio supratimą ir toleranciją.

Bendruomenės pareigūnės savo ruožtu kvietė gyventojus aktyviau bendradarbiauti bei ieškoti būdų kartu spręsti bendruomenėse kylančias problemas, skatino jungtis į saugios kaimynystės grupes ir bendromis pastangomis stengtis ugdyti pilietiškumo ir tolerancijos vieni kitiems jausmą.

Ruklos seniūnijos seniūnas Gintas Jasiulionis padėkojo policijos pareigūnams už tai, kad pastarieji aktyviai dalyvauja sprendžiant Ruklos bendruomenėje iškilusias problemas ir pakvietė gyventojus aktyviai bendradarbiauti ir bendrauti tiek su savivalda, tiek su policijos pareigūnais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA