Vytauto prospekto darbai: ar jie bus kada nors baigti? | Kas vyksta Kaune

Vytauto prospekto darbai: ar jie bus kada nors baigti?

R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ šiomis dienomis, kai oras tapo itin rudeniškas, sulaukė nemažai nusiskundimų ne tik dėl situacijos Šilainiuose, kur įrenginėjama pirmoji Kaune ovalo formos turbožiedinė sankryža, bet ir dėl remontuojamo Vytauto prospekto, kur eismas taip pat stringa.

Vairuotojai sako, kad važiuojant Vytauto prospektu ne tik tenka pastovėti spūstyse, bet ir apgadinti transporto priemonę, nes atliekant gatvės rekonstrukciją – nukėlinėjami šuliniai, dėl to gatvėje atvertos duobės ir pravažiuojantys automobiliai patiria smūgius, kenčia padangos, važiuoklė ir kt. Taip pat vairuotojai išsako pastabas dėl dingusių eismo linijų, šis pokytis, esą, taip pat apsunkino eismą, padidėjo avaringumo tikimybė.

Esamą situaciją paprašėme pakomentuoti Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėją Aloyzą Pakalniškį. Specialistas teigė, kad darbai Vytauto prospekte vyksta sklandžiai ir vairuotojams kurį laiką dar reikės pakentėti arba aplenkti šį prospektą.

„Vytauto prospekte šiuo metu vykdomi visų šulinių rekonstravimo darbai, iš važiuojamosios dalies jie keliami į bortus, važiuojamojoje dalyje šulinių liks nedaug, taip pat baigiami bortų pakeitimai. Jie vykdomi visame Vytauto prospekte. Per šią savaitę planuojama minėtus darbus užbaigti. Kitą savaitę bus pradėti vykdyti sluoksnio paklojimo ir dangos frezavimo darbai, bus paklotas naujas asfalto sluoksnis”, – vardijo A. Pakalniškis. Minėtus darbus planuojama atlikti per dvi savaites.

Kai bus rekonstruota važiuojamoji dalis, darbininkai atliks kelio ženklinimą, tuomet rekonstruos šaligatvius – išklos trinkelėmis, tvarkys įvažas. Ties pėsčiųjų perėjomis planuojamas įrengti kryptinis apšvietimas, prospekte augantys avarinės būklės medžiai bus iškirsti ir atsodinti naujais.

Anot A. Pakalniškio, važiuojamoji dalis bus sutvarkyta per lapkričio mėnesį, šaligatvių rekonstrukcija užtruks ilgiau: planuojama, kad nuo Parodos kalno apačios iki Miško gatvės takas bus tvarkomas iki metų pabaigos, o rekonstruota atkarpa iki Geležinkelio stoties bus galima džiaugtis žiemos pabaigoje.

Visi Vytauto prospekto rekonstrukcijos darbai bus baigti 2017 m. gegužę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA