Lietuva turi naują vyrų krepšinio rinktinės trenerį: J.Kazlauską keičia D.Adomaitis | Kas vyksta Kaune

Lietuva turi naują vyrų krepšinio rinktinės trenerį: J.Kazlauską keičia D.Adomaitis

delfi.lt 2016/10/25 14:01
R. Tenio nuotr.

Kaune vykusiame Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje naujuoju Lietuvos vyrų rinktinės treneriu išrinktas 42-ejų Dainius Adomaitis.

Vykdomojo komiteto posėdyje D. Adomaitis sulaukė 10 iš 14 galimų narių balsų. 3 balsus gavo Rimas Kurtinaitis, kurio kandidatūrą siūlė Lietuvos trenerių asociacija.

D. Adomaitis – buvęs profesionalus krepšininkas, pats žaidęs Lietuvos rinktinėje, su kuria 2000-ųjų Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzą. Geriausius savo krepšininko karjeros metus 201 cm ūgio puolėjas praleido Kauno „Žalgirio“ komandoje, su kuria 1998 m. laimėjo Europos taurę, o 1999 m. – Eurolygą.

Krepšininko karjerą D. Adomaitis baigė 2009 m. ir iš karto pasuko trenerio keliu, tapęs Slupsko „Energa Czarni“ (Lenkija) komandos stratego asistenu, o vėliau ir pats perėmęs šios komandos vairą. Vėliau iš Šakių kilęs krepšinio specialistas dirbo Vloclaveko „Anwil“, Vilniaus „Lietuvos ryto“, Utenos „Juventus“ komandose, nuo 2015-2016 m. sezono pradžios treniruoja Klaipėdos „Neptūną“.

Paskutinius du sezonus D. Adomaitis buvo išrinktas geriausiu LKL lygos treneriu.

Lietuvos vyrų rinktinei naujo stratego prireikė po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Jos mūsiškiams susiklostė nesėkmingai, o turnyrui pasibaigus nacionalinę ekipą paliko ilgametis jos vedlys Jonas Kazlauskas.

Visi LKF mėginimai priprašyti trenerį pratęsti savo darbą taip ir liko bevaisiai.

Kas pretenduoja tapti nauju treneriu, kiek kandidatūrų buvo apsvarstyta, kas tuo užsiėmė ir kokius argumentus laikė svarbiausiais, kokia numatoma trenerio sutarties trukmė ir sąlygos – kol kas paslaptis ne tik krepšinio gerbėjams, bet ir daugeliui paties vykdomojo komiteto narių.

Kaip tvirtino LKF generalinis sekretorius M. Špokas, būtent šiandien, antradienį, spalio 25-ąją ir bus atsakyta į visus klausimus. Iki šiol krepšinio federacija nekomentavo jokių žiniasklaidoje pasirodžiusių gandų ir teiginių.

Visgi gerai informuoti šaltiniai Krepšinis.lt dar rugsėjį pranešė, kad realiausiu pretendentu užimti stratego postą yra laikomas Dainius Adomaitis, dirbantis ir Klaipėdos „Neptūno“ komandoje.

Tarp galimų pretendentų tapti treneriais buvo minimi Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis, tačiau pastarasis specialistas, skirtingai nei „Žalgirį“ treniruojantis Šaras, žiniasklaidai tvirtino jokių skambučių iš LKF taip ir nesulaukęs.

LKF vykdomąjį komitetą sudaro 14 asmenų: Arvydas Sabonis (LKF prezidentas), Mindaugas Špokas (LKF generalinis sekretorius), Algimantas Stasys Anužis (LKF viceprezidentas), Mindaugas Plūkas (LKF viceprezidentas), Remigijus Milašius (LKL prezidentas), Remigijus Štaras (NKL prezidentas), Darius Gudelis (RKL prezidentas), Audra Ginelevičienė (LMKL direktorė), Rasa Mikaitytė („Akvilės“ krepšinio lygos direktorė), Martynas Račkauskas (MKL direktorius), Rimantas Cibauskas (LSKL prezidentas), Kęstutis Pilipauskas (Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas), Vydas Gedvilas (Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos generalinis sekretorius), Vladas Garastas (LKF Garbės prezidentas).

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA