Kaune renkamas naujas Lietuvos krepšinio rinktinės treneris | Kas vyksta Kaune

Kaune renkamas naujas Lietuvos krepšinio rinktinės treneris

delfi.lt 2016/10/25 10:54
Delfi.lt nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomojo komiteto posėdyje Kaune renkamas naujasis šalies vyrų rinktinės treneris.

Lietuvos vyrų rinktinei naujo stratego prireikė po Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Jos mūsiškiams susiklostė nesėkmingai, o turnyrui pasibaigus nacionalinę ekipą paliko ilgametis jos vedlys Jonas Kazlauskas.

Visi LKF mėginimai priprašyti trenerį pratęsti savo darbą taip ir liko bevaisiai.

Kas pretenduoja tapti nauju treneriu, kiek kandidatūrų buvo apsvarstyta, kas tuo užsiėmė ir kokius argumentus laikė svarbiausiais, kokia numatoma trenerio sutarties trukmė ir sąlygos – kol kas paslaptis ne tik krepšinio gerbėjams, bet ir daugeliui paties vykdomojo komiteto narių.

Kaip tvirtino LKF generalinis sekretorius M. Špokas, būtent šiandien, antradienį, spalio 25-ąją ir bus atsakyta į visus klausimus. Iki šiol krepšinio federacija nekomentavo jokių žiniasklaidoje pasirodžiusių gandų ir teiginių.

Visgi gerai informuoti šaltiniai Krepšinis.lt dar rugsėjį pranešė, kad realiausiu pretendentu užimti stratego postą yra laikomas Dainius Adomaitis, dirbantis ir Klaipėdos „Neptūno“ komandoje.

Tarp galimų pretendentų tapti treneriais buvo minimi Šarūnas Jasikevičius ir Rimas Kurtinaitis, tačiau pastarasis specialistas, skirtingai nei „Žalgirį“ treniruojantis Šaras, žiniasklaidai tvirtino jokių skambučių iš LKF taip ir nesulaukęs.

LKF Vykdomojo posėdžio pradžia – 11 val., o trenerio skyrimo klausimas bus vienas iš paskutinių darbotvarkėje.

LKF vykdomąjį komitetą sudaro 14 asmenų: Arvydas Sabonis (LKF prezidentas), Mindaugas Špokas (LKF generalinis sekretorius), Algimantas Stasys Anužis (LKF viceprezidentas), Mindaugas Plūkas (LKF viceprezidentas), Remigijus Milašius (LKL prezidentas), Remigijus Štaras (NKL prezidentas), Darius Gudelis (RKL prezidentas), Audra Ginelevičienė (LMKL direktorė), Rasa Mikaitytė („Akvilės“ krepšinio lygos direktorė), Martynas Račkauskas (MKL direktorius), Rimantas Cibauskas (LSKL prezidentas), Kęstutis Pilipauskas (Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas), Vydas Gedvilas (Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos generalinis sekretorius), Vladas Garastas (LKF Garbės prezidentas).

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA