Prezidentas V.Adamkus įvertino Seimo rinkimų rezultatus | Kas vyksta Kaune

Prezidentas V.Adamkus įvertino Seimo rinkimų rezultatus

BNS 2016/10/25 11:47
R. Tenio nuotr.

Nauji veidai parlamente ir Vyriausybėje yra teigiamas dalykas, sako kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, vertindamas Seimo rinkimų rezultatus.

„Teigiamas dalykas, kad yra pasikeitimas, visur gyvenime užsisėdėjus kartais nusibosta, žmonėms nerodomas pakankamas rūpestis kylančioms problemoms“, – antradienį Seime žurnalistams sakė V.Adamkus.

Pasak jo, nesvarbu, kurios partijos sudarys valdančiąją daugumą, svarbu, kad naujoji Vyriausybė pateisintų žmonių lūkesčius.

„Man atrodo, svarbiausia – kad tai būtų protingas Vyriausybės sudarymas. Net nesiryžtu spėti, kas bus naujoji varomoji jėga. Mano vienintelis rūpestis – kad šita Vyriausybė tikrai atstovautų žmonių viltims, kad nebūtų partinis pasiskirstymas žiūrint tik savo interesų“, – teigė dvi kadencijas Lietuvai vadovavęs prezidentas.

Anot jo, šie Seimo rinkimai parodė, kad valdžioje norima matyti jaunus žmones.

„Nauja jėga – naujos viltys, naujos idėjos, ir kas svarbiausia – mane džiugina jaunų žmonių atėjimas. Tai parodo, kad jauniems žmonėms Lietuva rūpi, politika, ateitis, žmonių gerovė“, – kalbėjo V.Adamkus.

Per Seimo rinkimus daugiausia mandatų – 56 – parlamente užsitikrino Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Konservatoriai gavo 31 vietą Seime, socialdemokratai – 17, liberalai – 14. Kitų partijų atstovai turi mažiau nei dešimt vietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA