Pėsčioji: vasara praėjo, užteks taškytis | Kas vyksta Kaune

Pėsčioji: vasara praėjo, užteks taškytis

R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis Kaune – tikras ruduo: termometro stulpeliai šiluma nedžiugina, o dangus, atrodo, prakiuro.  Ir nors daugelį nuo darganos gelbėja nuosavos transporto priemonės, jų neturintiems tenka pasivaikščioti. Tačiau nuo sušlapimo nebegelbėja net ir skėčiai.

„Skėčio neštis per lietų net nebeapsimoka turbūt, mat net ir su juo lieki visiškai šlapias, jeigu centre eini šaligatviu greta gatvės, o ne Laisvės alėja“, – svarstė kaunietė, portalui „Kas vyksta Kaune“ parašiusi dėl to, jog nusivylė kauniečių vairuotojų kultūra.

Mergina pasakojo, jog Donelaičio gatvėje ties Vytauto Didžiojo universitetu ne tik stebėjo, bet ir pati patyrė, ką reiškia „išsimaudyti“ balų vandenyje, tyškančiame dėl greitai pravažiuojančių automobilių.

„Nedidelės, bet vis tiek balos prie universiteto susidarė. Iš abiejų pusių, turbūt tik vidurinėje juostoje balos nėra. Bet kažkodėl vairuotojams labai lengva pamiršti, kad ant šaligatvių žmonės irgi nori išlikt kuo sausesni per lietų…“ – teigė ji.

„Toks jausmas, kad pamatę, kad toliau šviesofore pradėjo mirksėti žalia, tik spusteli greičio pedalą nieko nepaisydami, kad tik suspėtų. Vasara baigėsi, taškytis jau nėra smagu – nebūtina pralėkti taip greitai, kad vandens purslai susidarytų aukštesni, nei žmonės, stovintys ant šaligatvio“, – tvirtino mergina.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ socialiniuose tinkluose pastebėjo ir daugiau pėsčiųjų, pasipiktinusių kauniečių vairavimo kultūra. Vieni juokavo, kad lietus nepakankamai nuplovė automobilius, todėl vairuotojai juos papildomai „plauna“ balose, nepaisydami, kad greta važiuojamosios dalies yra žmonių, o kiti tuo tarpu ieškojo rimtesnių priežasčių.

Jų nuomone, kaltinti vien vairuotojų negalima, mat iš dalies kalta ir kelio danga, kuri dėl itin intensyvaus viešojo transporto eismo ilgainiui deformuojasi. Tokiose vietose atsiranda provėžos, kuriose per lietų susidaro balos, tampančios iššūkiu ne tik norint pravažiuoti neaptaškant pėsčiųjų, bet ir pėsčiomis kertant važiuojamąją kelio dalį.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA