Savivaldybė atkerta kauniečiams, kurie teigia, kad darbai Šilainių „turbožiede” nevyksta | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė atkerta kauniečiams, kurie teigia, kad darbai Šilainių „turbožiede” nevyksta

R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis portalas „Kas vyksta Kaune” sulaukė nemažai kauniečių skambučių, jie teiraujasi, kodėl Šilainiuose, Baltų prospekto ir Žiemgalių gatvės sankirtoje, kur įrenginėjama pirmoji Kaune ovalo formos turbožiedinė sankryža, nevyksta jokie matomi darbai.

Ne vienas kaunietis pažymi, kad ši vieta tapo sunkiau pravažiuojama, formuojasi spūstys, automobiliams šioje zonoje tenka tiesiog plaukti.

Sunkiau pravažiuoti

Šįryt kaunietis Sidas rašė: „Baltų prospekte vyksta darbų imitavimas, aplink – plaukiantys automobiliai. Savivaldybės transporto skyrius ignoruoja laiškus dėl situacijos sprendimo. Jau dvi savaites situacija pasibaisėtina. Darykite ką nors.”

Kaunietis Aurimas šįryt taip pat turėjo pastabų dėl naujojo žiedo įrenginėjimo: „Darbinės technikos nebėra, o apvažiavimas – su duobėmis iki kelių, tikras automobilių laužymas…”.

Kaunietė Raimonda sakė, kad automobiliams padarytas laikinas apvažiavimas sankryžoje – pasidarė sunkiai įveikiamas ir itin duobėtas. „Kadangi automobiliai važiuoja lėčiau dėl visų gauburų kelyje, susidaro spūstys. Norėtųsi, kad kelias būtų palygintas”, – problemą dėstė Raimonda.

Be to, prasidėjus kelio darbams, bus draudžiami kairieji posūkiai iš Baltų prospekto į Žiemgalių ir 9-ojo forto gatves ir atvirkščiai. Norintys patekti į 9-ojo forto gatvę, vairuotojai turės važiuoti Kuršių gatve ir Žemaičių plentu.

Darbai vyksta pagal grafiką

Susisiekėme su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu, jis tikino, kad darbai vyksta kaip ir suplanuota, tačiau vairuotojams jie gali būti neakivaizdžiai pastebimi.

„Dvi savaites vyko kiti darbai, kurie buvo atliekami ne važiuojamojoje dalyje: buvo kasami kabeliai, netrukus turi būti baigti demontuoti stulpai. Yra tam tikrų darbų, kurie vyksta ne tik važiuojamojoje dalyje”, – pasakojo A. Pakalniškis.

Jo žiniomis, šiuo metu sankryžos įrenginėjimo darbai – vyksta pagal grafiką, už juos atsakingas statybos darbų rangovas: UAB „A. Žilinskio ir Ko”.

„Po lietaus kyla tam tikrų nesklandumų, dėl važiuojamojo kelio, tačiau kelias tvarkomas, beje, rangovas privalo užtikrinti laikino sankryžos apvažiavimo funkcionavimą”, – teigė A. Pakalniškis.

Oras stabdo darbus pačiame kelyje

Jis pažymėjo, kad antradienį, lyjant, nėra tinkamos oro sąlygos darbams pačiame kelyje, tad technikos kelyje ir nesimato. „Taip pat buvo tam tikrų projektinių neaiškumų, darbo projekto dokumentaciją rangovai gavo pirmadienį. Dėl netinkamų oro sąlygų, darbai turi būti tęsiami nuo rytojaus, vyks bortų paklojimas. Iki šiol vyko šalto pagrindo regeneravimo darbai, taip pat elektros linijos iškėlimo darbai. Viskas pagal grafiką, darbai nevėluoja”, – sakė A. Pakalniškis.

Specialistas informavo, kad turbožiedinę sankryžą numatyta įrengti per lapkričio mėnesį. Viso turbožiedo įrengimo darbai atsieis apie 500 tūkst. eurų. Numatyta, kad naujoji sankryža stipriai pagerins eismo pralaidumą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA