R.Karbauskis ir „valstiečiai” tikina turintys absoliutų prezidentės D.Grybauskaitės palaikymą | Kas vyksta Kaune

R.Karbauskis ir „valstiečiai” tikina turintys absoliutų prezidentės D.Grybauskaitės palaikymą

BNS 2016/10/24 12:12
DELFI nuotr.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi absoliutų prezidentės Dalios Grybauskaitės pasitikėjimą, sako partijos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Sakyčiau, absoliutų“, – žurnalistams po susitikimo su šalies vadove pirmadienį Prezidentūroje sakė R.Karbauskis, paklaustas, ar „valstiečiai žalieji“ turi D.Grybauskaitės pasitikėjimą.

Susitikime dalyvavo ir vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vedlių Saulius Skvernelis.

R.Karbauskis teigė, kad po laimėtų Seimo rinkimų partija turi iniciatyvos teisę formuoti valdančiąją koaliciją ir prezidentė šią teisę gerbia.

Politikas tvirtino, kad su prezidente kalbėjosi apie atsakomybę, kuri tenka „valstiečiams“ po Seimo rinkimų.

„Pasidalinome tuo, ką mes matome, ir ką mato Jos Ekscelencija prezidentė apie didžiausias Lietuvos problemas. Labai šiltas pokalbis“, – kalbėjo R.Karbauskis.

Jo teigimu, kalbėti apie ministro pirmininko ir kitų ministrų kandidatūras yra ankstyva, kol nesuformuota valdančioji koalicija.

„Aš galiu pasakyti vieną. Manau, kad mes įrašysime naują kokybišką puslapį Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros bendradarbiavime“, – sakė politikas.

„Valstiečiai žalieji“ Seimo rinkimuose iš viso iškovojo 56 mandatus. Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai Seime turės 31 atstovą. Šios partijos lyderiai su D.Grybauskaite susitiks vėliau pirmadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA