Kauniečiai sužeistųjų evakavimo žinių sėmėsi tarptautiniuose mokymuose | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sužeistųjų evakavimo žinių sėmėsi tarptautiniuose mokymuose

Policijos mokyklos nuotr.

Spalio 20-22 d. Lenkijoje, Slupsko policijos mokykloje vyko ,,Taktinio sužeistųjų evakavimo ir priežiūros“ mokymai, kur dalyvavo policijos mokyklų šaudymo instruktoriai iš Lenkijos, Kroatijos, Vokietijos ir Lietuvos.

[galerija kiek=”4″]

Žinių sėmėsi Lietuvos policijos mokyklos darbuotojai: Giedrius Valeika, Rasa Bačanskienė ir Saulius Džiaugys.

Pirmąją dieną mokymų dalyviai buvo supažindinti su taktiniais veiksmais avarinių situacijų metu, pirmosios pagalbos suteikimu nukentėjusiems asmenims bei jų evakuacija iš pavojingų vietų. Pareigūnai dalinosi savo asmenine patirtimi, šalyje esančia darbo praktika bei naudojama amunicija.

Visa kita mokymų dalis vyko praktinių užsiėmimų pagalba, kurių metu kiekvienas pareigūnas asmeniškai turėjo galimybę išmokti tinkamai reaguoti į susiklosčiusią pavojingą situaciją, ją įvertinti ir nedelsiant profesionaliai suteikti būtiną pirmąją pagalbą – kraujavimo stabdymas, viršutinių, apatinių galūnių, krūtinės ląstos bei galvos šautinių ir pjautinių žaizdų, amputuotų galūnių tvarstymas.

Visi įgyti įgūdžiai buvo tobulinami praktiškai – nenumatytomis ir apsunkintomis sąlygomis, naudojant šaunamuosius ginklus, atitinkamai turėta reaguoti į grėsmes, padėti sužeistam ir greitai evakuoti jį iš pavojingos zonos. Visų mokymų metu svarbiausia buvo griežtai laikytis saugaus elgesio taisyklių, klausyti duodamų komandų ir užtikrintai veikti kiekvienoje situacijoje tiek asmeniškai, tiek bendradarbiaujant su kitais kolegomis.

Nuolatinis bendradarbiavimas, situacijų analizė ir darbas skirtingose grupėse leido greitai ir kokybiškai įsisavinti visą pateiktą informaciją. Įgytą patirtį ir žinias mokyklų instruktoriai perteiks savo šalies klausytojams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA