D. Adomaitis: visi sergame už „Žalgirį”, tačiau norisi „įkąsti” šiai komandai | Kas vyksta Kaune

D. Adomaitis: visi sergame už „Žalgirį”, tačiau norisi „įkąsti” šiai komandai

R. Tenio nuotr.

Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ dešimties taškų skirtumu patiesė Klaipėdos „Neptūno“ komandą, rezultatu 77:67. Visus keturis kėlinius pirmavusiems „žalgiriečiams” gerų žodžių negailėjo ne tik komandos vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius, bet ir oponentų vadas – „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Apie septintąją lygoje pirmaujančių konkurentų „žalgiriečių” pergalę per 8 rungtynes, D. Adomaitis atsiliepė pozityviai: „Sveikinu „Žalgirį” su pergale, ji pelnyta. Konkurentų komanda įvairiapusiška, jų skirtingi ginklai, komanda labai gerai geba išnaudoti priešininkų klaidas gynyboje. Manau, visi sergame už „Žalgirį”, tik norisi Lietuvoje „įkąsti” šiai komandai. Mes ir patys atvykome ne žaisti paprastų varžybų, o tikėdamiesi laimėti”, – teigė D. Adomaitis.

Jis apgailestavo, kad nors stengėsi pademonstruoti naršią kovą dėl atšokusių kamuolių, ypač gynyboje ir neleisti „Žalgiriui” pelnyti taškų – tačiau ši taktika trenerio teigimu, komandą pasmerkė pralaimėjimui.

„Sprendimuose kartais pritrūko drąsos, kai turėjome mesti – sudvejodavome. Turime gerinti sprendimų priėmimą. Pats žaidimas džiugina, padarėme tik 9 klaidas, kovos iš „Neptūno“ vyrų – neatimsi”, – sakė Klaipėdos „Neptūno“ komandos vyr. treneris D. Adomaitis.

Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius taip pat džiaugėsi pergale: „Smagu, kad laimėjome, kad lentelėje esame pirmi. Rungtynės labai pavyko pirmoje pusėje, o antroje pusėje žaidėme lėtokai. Konkurentai sugrįžo į rungtynes su neplanuotais tritaškiais ir atsirado intriga. Tačiau, rungtynes kontroliavome” – teigė Š. Jasikevičius.

Jo teigimu, „Neptūno“ komanda yra aukšto lygio, o prieš ją žaisti lengva nebūna niekada.

„Norėtųsi, kad mūsiškiai geriau pataikytų, ypač iš tritaškių zonos. Žaidėjai daug dirba šioje srityje, bet iki tol turime gelbėtis atkovotais kamuoliais, kur vyrai demonstruoja fantastišką rezultatą”, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ krepšininkas Edgaras Ulanovas po rungtynių irgi neslėpė geros nuotaikos, tačiau komandai turėjo ir kritikos: „Pusę rungtynių žaidėme gerai, buvo gera energija, susikoncentravome. „Neptūnui” toje dalyje kiek nesisekė ir išaugo nemaža taškų persvara. Trečiąjį kėlinį pradėjome prastai, galų gale, visas varžybas reikėjo žaisti įtemptai”, – komentavo žaidimą E. Ulanovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA