Ką tik balsavę kauniečiai tikisi permainų | Kas vyksta Kaune

Ką tik balsavę kauniečiai tikisi permainų

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Sekmadienį, Lietuvoje vykstant pakartotiniam balsavimui renkant parlamentą, renkami 68 Seimo nariai vienmandatėse apygardose. 

Pikas 12-15 val.

Kauniečiai aktyviai atlieka savo pilietinę pareigą, pasak rinkimų atstovų, rinkėjų pikas fiksuojamas 12-15 valandomis, į pavakarę jis nuslūgsta.

Portalo žurnalistai, prieš vidurdienį apsilankė dviejose Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardos apylinkėse: Senojo tresto ir Aušros. Jose aktyvumas pastebėtas laikrodžiui dar nespėjus išmušti 12 val.

Rinkimai Kaune

Senojo tresto rinkimų apylinkėje balsavimas vyko sklandžiai. Kaip teigė Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardos Senojo tresto rinkimų apylinkės pirmininkė Daiva Vyšniauskienė, pastebima, kad pagal srautą, rinkėjai balsuoja kiek vangiau, nei pirmajame ture: iki 11 val. buvo balsavę 4,7 proc. rinkėjų. Patikslinus duomenis 14 val., balsavusiųjų buvo jau 28,44 proc. Iš viso apylinkėje yra 2815 rinkėjų. Pikas, pasak pašnekovės, būna 12-15 val., procedūra trunka greitai, nes pasirinkimas paprastas: renkiesi vieną iš dviejų kandidatų.

Rinkimai Kaune

„Balsuoju, nes reikia, privalu. Jei čia gyveni, turi savo šaliai nuomonę išreikšti, dėl valdymo. Balsuoju visada, jei neturiu už ką – sugadinu balsavimo biuletenį. Tie, kurie buvo valdžioje, jau gyvenime negaus mano balso”, – sakė ką tik balsavusi Veronika Knapkienė (74 m.).

Artūras teigė, kad yra pilietiškas ir balsuoja visada, nuo tada, kai tik gavo rinkimų teisę: „Didelių pokyčių jau niekas nesitiki, didelis optimistas nesu. Naujajai valdžiai reikėtų peržiūrėti Darbo kodeksą, kadangi mano amžiaus cenzas virš 60 m., gali greitai tokiais žmonėmis „atsikratyti”. Dirbti norisi, reikia iš kažko gyventi”, – kalbėjo Artūras.

Rinkimai Kaune

Balsuoti – tik savo rinkimų apygardoje

Viena rinkėja, atvykusi balsuoti į Senojo tresto apylinkę, to padaryti negalėjo, nes yra registruota kitoje Kauno rinkimų apygardoje, tačiau moteris darbuotojų paaiškinimą priėmė ramiai, tikino pasvarstysianti ar vykti balsuoti į savo apylinkę, mat ji randasi tolėliau. „Nežinau, greičiausiai nevyksiu balsuoti, būtų patogiau, jei būtų galima čia balsuoti”, – sakė Rūta. Ji pritarė, kad rinkėjai patys turėtų akyliau susižinoti rinkimų taisykles, vietą ir kt.

Rinkimai Kaune

Šios rinkimų apylinkės pirmininkė D. Vyšniauskienė tikino, kad tokių atvejų pasitaiko retai, jie išimtis: „Šiame etape balsuojama pagal rinkėjo deklaruotą gyvenamąją vietą. Konkrečios rinkimų apygardos ribose, rinkėjas gali pasirinkti bet kurią apylinkę, kuri arčiau jo namų ir nuvykti balsuoti, šiuo atveju rinkėja yra iš kitos rinkimų apygardos, tad balsuoti pas mus teisės neturi”, – aiškino D. Vyšniauskienė.

Rinkimai Kaune

Aušros rinkimų apylinkėje balsavimas apie 12 val. vyko taip pat sklandžiai. Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardos Aušros rinkimų apylinkės pirmininkė Gražina Armonienė pastebėjo, kad rinkėjų aktyvumas iki 11 val. buvo didesnis, nei per pirmąjį Seimo rinkimų turą. Iki 11 val. čia buvo balsavę 6,8 proc. rinkėjų. „Rinkimų sistema dirba sklandžiai, procedūros taip pat”, – komentavo G. Armonienė. Iš viso šioje apylinkėje balsus atiduoti gali 2426 rinkėjai, įskaitant ir deklaruotus prie Kauno miesto savivaldybės.

„Reikia permainų, daugelyje sričių reikia pokyčių, net nedvejojau eiti ar ne, balsuoti – privalu”, – sakė Donatas, atvykęs į Aušros apylinkę balsuoti su sūnumi.

Rinkimai Kaune

Baigsis 20 val.

Balsavimas rinkimų apylinkėse baigsis 20 valandą. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas sako, kad pirmieji rinkimų rezultatai turėtų pasirodyti nuo maždaug 21.30 valandos.

Seimą sudaro 141 Seimo narys – Tautos atstovai renkami ketveriems metams vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose slaptu balsavimu tiesioginiuose mišrios sistemos rinkimuose.

Spalio 9 dieną per pirmąjį rinkimų turą išrinkta 70 parlamentarų daugiamandatėje apygardoje ir trys – vienmandatėse apygardose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA