Sunerimusi kaunietė: ar toks balsavimas, koks vyksta Kaune, gali vykti sąžiningai? | Kas vyksta Kaune

Sunerimusi kaunietė: ar toks balsavimas, koks vyksta Kaune, gali vykti sąžiningai?

Skaitytojos nuotr.

Kaunietė Saulė dalinasi sekmadienio rytą, 10:30 val. Dainavos rinkimų apygardos Dainavos rinkimų apylinkėje Nr. 16 (Partizanų g. 118) išvystu vaizdu, kuomet mergina atvyko čia atlikti pilietinės pareigos – balsuoti.

[galerija kiek=””]

Mergina pasakoja, kad atėjus su šeima į salę pamatė tai, ko nesitikėjo. „Prie stebėtojų stalo nebuvo nei vieno stebinčio asmens. Tuomet man iškilo klausimas, kaipgi balsavimas gali vykti sąžiningai? Stebėtojų nei vieno, o iš sunumeruotų staliukų darbuotojai buvo tik prie ketvirto ir antro stalo. Tai kur tada visi kiti darbuotojai, kai balsavimas yra prasidėjęs? Mano nuomone, toks balsavimas yra netinkamas ir „nešvarus”, – sakė Lietuvos ateitimi susirūpinusi studentė. Ji pridūrė, kad vieną rinkimų stebėtoją vėliau sutiko koridoriuje, o ne rinkimų salėje ir susirūpinusi teiravosi, ar tai nepažeidžia rinkimų taisyklių.

Susisiekėme su Dainavos rinkimų apygardos Dainavos rinkimų apylinkės Nr. 16 pirmininke Vilma Bielskiene, ji teigė, kad šis nusiskundimas jai žinomas, pirmininkė pati dalyvavo situacijoje. Ji teigė, kad tuo konkrečiu metu, rinkimų stebėtojas buvo išėjęs stebėti rinkimų dalyvių į koridorių ir savo funkciją atliko, pirmininkė pati matė situaciją.

„Šie žmonės atėjo balsuoti ir išėjo, stebėtojas tuo metu koridoriuje stebėjo kaip vyksta rinkimai, o minėta balsuotoja tuo metu fotografavo stebėtojų zoną. Pats stebėtojas tuo metu buvo joms už nugaros ir pasiteiravo merginos, ką jos daro. Mergina atsakė, fiksuojanti, kad nėra stebėtojų. O jis buvo už nugaros ir prisistatė, kas yra. Tuo metu šiame pastate buvo vienas, o iš viso yra du stebėtojai. Tuo metu dirbo stebėtojas iš valstiečių žaliųjų deleguotų atstovų – Dainius Švipas. Jis atvyko prieš 7 val. ryto ir visą dieną stebi rinkimus. Antras stebėtojas buvo trumpam išėjęs ir turėjo netrukus grįžti. Stebėtojas neturi sėdėti vietoje, jis turi stebėti situaciją visur”, – sakė V. Bielskienė.

Ji patikino, kad rinkimų procedūra griežtai stebima.

Pagal LR Seimo rinkimų įstatymo 61 str., partijos, taip pat kandidatai į Seimo narius turi teisę skirti ne daugiau kaip po du rinkimų stebėtojus kiekvienoje rinkimų apylinkėje. Rinkimų stebėtojas yra asmuo, turintis Vyriausiosios rinkimų komisijos nustatytos formos pažymėjimą. Jis turi teisę stebėti rinkimus rinkimų apygardos arba apylinkės, kuri nurodyta jo pažymėjime, teritorijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA