Į Lietuvą žengia naujas prekybos centras: planuose ir Kaunas | Kas vyksta Kaune

Į Lietuvą žengia naujas prekybos centras: planuose ir Kaunas

delfi.lt 2016/10/22 23:42
DELFI nuotr.

Lietuvoje jau šiemet duris atvers pirmasis Latvijos statybinių medžiagų ir buities prekių parduotuvių tinklo „Depo“ prekybos centras. Gruodį jis turėtų būti atidarytas Klaipėdoje, o Lietuvoje numatoma pastatyti dar keturis „Depo“ prekybos centrus.

[galerija kiek=”4″]

Planus įžengti į Lietuvos rinką latviai ėmė kurti prieš daugiau nei dvejus metus. Privačiame sklype, esančiame prie Šilutės plento ir Dubysos gatvių sankryžos, pradėta rengtis statyboms, imta tvarkyti reikiamus dokumentus.

Šiuo metu statybos darbai yra baigti, prekybos centro lentynose jau išdėliotos prekės, tačiau dar nėra žinoma data, kada jis pradės veikti. Statybinkai pluša tik aplink prekybos centrą – tvarko jo aplinką.

Statybų procesą, kuris jau baigtas, sunkino tai, jog pastatas iškilo tokioje vietoje, kur anksčiau telkšojo vandens telkinys.

„Jis buvo nusausintas, užpiltas statybine danga, ant kurios ir iškilo prekybos centras. Nėra grėsmės, kad jis bus apsemtas. Aišku, jei būtume statę ant normalaus pagrindo, tai ir statybos būtų pasibaigusios greičiau, ir darbai pigiau kainavę“, – teigė R. Grigauskas.

Iškilusio pastato plotas yra per 10 tūkst. kvadratinių metrų. Prekybos vietos planuojamos ir lauke, todėl bendras prekybos plotas bus apie 12 tūkst. kvadratinių metrų. Prie prekybos centro įrengta 540 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

„Depo“ prekybos centre bus galima įsigyti ūkinių, statybinių, namų apyvokos, sodo ir daržo bei kitų panašių reikmenų.

„Depo“ prekybos tinklas yra gerai žinomas Latvijoje, joje veikia devynišio tinklo prekybos centrai.

Tačiau kol kas neprognozuojama, kaip jam seksis Lietuvoje. Teigiama, jog tokio asortimento prekės Lietuvoje yra 30 proc. pigesnės nei Latvijoje ar Estijoje. „Mačiau, kad prekybos centre jau išdėliotos prekės, tačiau kainų dar nebuvo, todėl apie jas nieko pasakyti negaliu“, – teigė R. Grigauskas.

2013 metais Klaipėdoje užsidarė taip pat Šilutės plente, prieš pat naująjį pastatą veikęs panašaus pobūdžio prekybos centras „Bauhof“.

Kitais metais keturis „Depo“ prekybos centrus planuojama pastatyti ir atidaryti Kaune, Panevėžyje, Vilniuje.

Visos „Depo“ parduotuvės statomos maždaug 5 ha ploto sklypuose. Investicijos į vienos parduotuvės statybas viršija 10 mln. eurų.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA