Atvėsęs oras Bagažinių turgaus prekiautojų negąsdina | Kas vyksta Kaune

Atvėsęs oras Bagažinių turgaus prekiautojų negąsdina

Organizatorių nuotr.

Kaune veikiantis Bagažinių turgus ir šaltuoju metų laiku sulaukia gausybės dalyvių ir lankytojų.

[galerija kiek=”4″]

Kur slypi paslaptis, kad žmonės, net ir nelepinant oro sąlygoms nepraleidžia galimybės kiekvieną sekmadienį atvykti ir pasiūlyti savo nereikalingus daiktus kitiems?

„Čia yra susikūrusi tam tikra bendruomenė, tad smagu susitikti jau matytus veidus, pasikalbėti, pasižiūrėti kas ką atsivežė. Vieni atvažiuoja gana dažnai, kiti – keletą kartų per metus. Kai šalčiau, pasišildome šilta arbata ar kava, pasivaikštome, pasišnekučiuojame. Aš pati dabar atvažiavau, nes atsirinkau šiltus vaikų drabužėlius ir pagalvojau, kad išaugtus dabar būtų puiki proga parduoti“, – sakė jauna mama Milda.

Ir išties, panašu, kad Bagažinių turgus, kaip ir bet kuri kita prekybos vieta, lanksčiai reaguojanti į sezoniškumo lemiamus žmonių poreikius. Pastaruoju metu čia apsilankius, galima pasiruošti žiemos sezonui nuo galvos iki kojų.
Tą patvirtino ir prieš savaitę Bagažinių turguje sutikta Zita, kuri teigė, kad ši vieta jai tapo tikru atradimu.

„Žinojau apie šį turgų, ir iš tolo netgi esu mačiusi, bet buvau gana skeptiškai nusiteikusi, kad čia galima ką nors gero rasti. Vis dėl to šiandien nusprendžiau užsukti ir buvau maloniai nustebinta. Radau gerą žieminę striukę vos už 20 eurų, šiltą kepurę už kelis eurus, sūnui beveik naujas pirštines už eurą. Mačiau ir batus neblogus, tikriausiai paimsiu ir juos, tik nusprendžiau dar pasižvalgyti. Tikrai smagu, kad yra tokia galimybė įsigyti gerų daiktų už tokias kainas“, – pasakojo moteris.

Greta gausaus pasirinkimo vaikiškų ir suaugusiųjų šitų drabužių, čia ir panaudotą elektrinį šildytuvą, ir rogutes galima rasti.

„Išaugo vaikai jau, nebereikia. Atiduosiu už kelis eurus, neblogos dar“, – šypteli vidutinio amžiaus vyras.
Greta įsikūrę ir naujus, savo rankų darbo veltinius, šiltas kailines šlepetes, megztas pirštines, šalikus parduodantieji.

„Labai mėgstu megzti, tai primezgu daugiau, nei reikia man ir mano šeimai, tai štai, ko per daug nutariau parduoti. Smagu, kad žmonės vertina, sako, kad gražu“, – pasakojo Lina.

Bagažinių turgus jau beveik septynerius metus rengiamas kiekvieną sekmadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“. Čia žmonės dažniausiai atvyksta automobiliais ir, atvėrę bagažines, prekiauja savo nebereikalingais, bet dar gerais ir tinkamais naudoti daiktais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA