E. Jankauskas Vilkijos paauglius dienai iškvietė į futbolo aikštelę | Kas vyksta Kaune

E. Jankauskas Vilkijos paauglius dienai iškvietė į futbolo aikštelę

SOCMIN nuotr.

Vilkijos laikinųjų vaikų globos namų bei Vaikų ir paauglių socialinio centro globotiniai ketvirtadienį lankėsi Lietuvos futbolo federacijoje.

Čia jie susipažino su organizacijos veikla, susitiko su Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės treneriu Edgaru Jankausku, gilinosi į futbolo trenerio darbą, dalyvavo futbolo treniruotėje.

Šiuo susitikimu duotas startas tradiciniam socialiniam projektui „Įmonių dienos vaikams ir su vaikais 2016“, truksiančiam kelis mėnesius. Per projekto renginius vaikai turės galimybę susipažinti su įvairių profesijų atstovų darbu, kartu atlikti tam tikras praktines užduotis bei gauti informacijos, kur galima įgyti vieną ar kitą profesiją.

Vilkijos paaugliai

„Projekto tikslas – supažindinti vaikų globos namų auklėtinius su įvairių profesijų atstovų atliekamu darbu, kas padės lengviau apsispręsti, kuo jie norėtų būti, suteiks įkvėpimo, ryžto ir drąsos ruošiantis savarankiškam gyvenimui. Šie renginiai – ne tik unikali ir itin globos namuose augantiems vaikams bei jaunuoliams reikalinga patirtis, bet ir puiki įmonių, sutikusių pasidalinti savo laiku ir žiniomis, socialinės atsakomybės apraiška“, – sako projekto globėja socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šiemet socialiniame projekte dalyvauja apie 30 vaikų globos namų ir penkiolika įmonių bei valstybės ir savivaldybių įstaigų.

Vilkijos paaugliai

Projekto metui vaikai susipažins su geležinkelio, oro uosto bei pasienio darbuotojų atliekamu darbu. Taip pat jie dalyvaus Lietuvos kariuomenės pratybose, teisme inscenizuos bylos nagrinėjimą. Vaikų globos namų auklėtiniai pakviesti ir į drabužių dizaino, siuvimo, projektų rengimo įmones, gaisrines, miškų urėdijas ir kitas įmones bei įstaigas.

„Projekto pradžia, kada vaikų globos namų auklėtiniai susitiko su šalies futbolininkais, yra simboliška, – sako projektą inicijavusios Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Alina Jakavonienė. – Pataruoju metu Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės gerėjantys rezultatai teikia vilčių. Viltinga ir tai, kad Lietuvoje įgyvendinant Institucinės globos pertvarką kuriamas pamatas socialinės globos įstaigų pokyčiams, kurie, kaip tikimasi, iš esmės pagerins ir likusių be tėvų globos vaikų padėtį. Siekiama, kad būtų sudarytos sąlygos kiekvienam vaikui augti biologinėje šeimoje, o jei tai neįmanoma, – globėjų, įtėvių šeimoje ar šeimynoje. Su viltimi sietinas ir šis projektas, ne tik supažindinantis vaikus su įvairiomis profesijomis, bet ir kaskart atkreipiantis visuomenės dėmesį į juos, jų gebėjimus ir ateitį.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA