Senasis Kaunas: Vytauto Didžiojo komiteto nutarimai | Kas vyksta Kaune

Senasis Kaunas: Vytauto Didžiojo komiteto nutarimai

"Lietuva senose fotografijose" nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ tęsia straipsnių ciklą, kuriame pateikiamos svarbios XX amžiuje tą dieną spaudoje paskelbtos naujienos (kalba netaisyta), kurias pavyko išsaugoti Architektūros ir Urbanistikos tyrimų centro komandai. Spalio 22-ąją 1931-aisiais „Lietuvos žinios“ publikavo tekstą apie Vytauto Didžiojo komiteto nutarimus.

„Kun. kan. Tumas. Vytauto Komiteto vicepirmininkas. Valstybės Tarybos pirmininkas S. Silingas yra padavęs Vytauto komitetui pareiškimą, jog jis dėliai absoliutinės laiko stokos atsisakąs toliau būti šio komiteto vicepirmininku ir todel jo vieton komiteto posėdyje X. 19. buvo išrinktas kan. d-ras Tumas. Tame pat komiteto posėdyje buvo sudaryta komisija paruošimui statuto Vytauto D. Muziejui. Toji komisija liko sudaryta iš trijų asmenų, būtent: kun. Tumo. Toliušio ir J. Vileišio. Numatoma, jog Vytauto Didž. Muziejus turės nuolatinę direkciją ir tarybą iš atstovų nuo Švietimo, Krašto apsaugos ministerijų, nuo Kauno miesto savivaldybės ir Universiteto, bet tai dar nėra galutinai nustatyta. Komisijai pavesta patiekti komitetui davinių, kaip yra tvarkomi muziejai kitose šalyse ir pasiūlyti dėsnius, kuriais gali būti tvarkomas Vyt. Didžiojo Muziejus.

Tame pat posėdy buvo svarstomas klausimas apie pastatymą nuolatinės patalpos apgyvendinti muziejaus administraciją. Inž. Reisonas yra pristatęs projektą nedidelių namų, kurie galį apseiti apie šešiasdešimt tūkstančių litų. Pripažinta, kad ateityje tokie namai yra statytini, bet ne dabar, kuomet reikia sukoncentruoti visas lėšas, kad pastačius ir įrengus muziejų – tą namą teks statyti kiek vėliau.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA