Nepamiršti ateiti sekmadienį balsuoti ragina žinomi kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Nepamiršti ateiti sekmadienį balsuoti ragina žinomi kauniečiai

Video stop kadras

Po pirmojo rinkimų turo tik trijose Lietuvos vienmandatėse apygardose nugalėtojai paaiškėjo iškart, nes surinko daugiau, kaip pusę balsavusiųjų balsų. Net 68-iose Lietuvos apygardose šį sekmadienį vyks antrasis turas, kurio metu paaiškės, kuris iš dviejų daugiausiai balsų pirmajame ture pelniusių pretendentų taps finaliniu Seimo nario mandato laimėtoju.

Kaune balsavimas vyks visose septyniose apygardose bei dvejose Kauno rajone. Kauno apygardose dėl rinkėjų pasitikėjimo grumsis dviejų partijų atstovai – Tėvynės sąjungos –Lietuvos krikščionių demokratų ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Kauno rajone šių partijų atstovai susitiks vienoje apygardoje, o kitoje Tėvynės sąjungos –Lietuvos krikščionių demokratų atstovas susigrums su Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatu.

Įprastai antrajame ture dalyvauja mažiau rinkėjų, nors šio turo svarba ir kiekvieno piliečio balsas yra ne mažiau svarbus, nei balsavimas prieš dvi savaites. Portalo „Kas vyksta Kaune“ pakalbinti žinomi kauniečiai teigė, kad balsavimas – tai kiekvieno piliečio pareiga.

KTU psichologijos profesorė Rosita Lekavičienė teigė per 26-erius Lietuvos nepriklausomybės metus nepraleidusi nei vienų rinkimų. Jai pritarė ir politikas Povilas Mačiulis, kuris ne tik aktyviai balsuoja, bet ir pats sėkmingai dalyvauja savivaldos rinkimuose. Verslininkas Ugnius Kiguolis taip pat buvo įsitikinęs, kad valdžią turime rinkti patys, o ne leisti, kad už mus tai padarytų kiti.

VDU istorijos profesorius Egidijus Aleksandravičius portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad svarbu ne tik dalyvauti rinkimuose, bet ir bolotiruotis, jei žinai, kaip pakeisti valstybės politiką. Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys linkėjo rinkti žmones, kurie galėtų keisti situaciją šalyje į gera, o Kauno ceremonmeistras Kęstutis Ignatavičius buvo įsitikinęs, kad dalyvavimas rinkimuose yra svarbi kiekvieno piliečio teisė išrinkti tokią valdžią, kuri galėtų geriausiai valdyti valstybę.

Palaikykite pilietišką dvasią – ateikite balsuoti ir jūs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA