Ant išlikimo ribos pakibusioms partijoms bus sunku surasti naujus lyderius | Kas vyksta Kaune

Ant išlikimo ribos pakibusioms partijoms bus sunku surasti naujus lyderius

BNS 2016/10/21 09:44
DELFI nuotr.

Po nesėkmingai susiklosčiusių Seimo rinkimų savo lyderių netekusioms Darbo partijai bei partijai „Tvarka ir teisingumas“ naujus vadovus išsirinkti bus sunku – politologai konstatuoja, kad trūksta ryškių asmenybių, galinčių ištraukti partijas iš krizės, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

„Šiandien ta krizė akivaizdi visiems, net buvusiems šių partijų lyderiams. Ištraukti jas iš krizės be galo sudėtinga, beveik neįmanoma“, – teigia Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Lauras Bielinis. Jis mano, kad ilgainiui šios partijos greičiausiai išsivaikščios.

„Jaunų žmonių nėra. Galbūt ir ateis kas nors ambicingas, bet labai abejoju, ar jie ką nors turėtų. Pasižiūrėjus į dabartinį sąrašą nematyti, kas galėtų būti aukščiausio rango politikos žvaigždė ir suteikti partijai naują impulsą. Tai viena svarbesnių abiejų partijų problemų, nes jos tiesiog neinvestavo į partinę lyderystę, žmones, į vadinamąją politinę socializaciją“, – dėstė Mykolo Romerio universiteto lektorė Rima Urbonaitė.

Beveik pusantrų metų Darbo partijai vadovavęs europarlamentaras Valentinas Mazuronis atsistatydino, kai „darbiečiams” daugiamandatėje apygardoje nepavyko įveikti 5 proc. barjero. Naujasis šios partijos pirmininkas bus renkamas gruodžio 11-ąją. Rinkimų rezultatai taip pat nenudžiugino buvusio ilgamečio „Tvarkos ir teisingumas“ vadovo Rolando Pakso. Pareiškęs, kad „tvarkiečiams” reikia lyderio, kitaip nei jis galinčio be apribojimų dalyvauti nacionalinuose rinkimuose, politikas pasitraukė iš partijos pirmininko pareigų. Naują vadovą planuojama rinkti gruodžio 10 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA