Žymiame gide „White Guide“ – pirmą kartą du Kauno restoranai | Kas vyksta Kaune

Žymiame gide „White Guide“ – pirmą kartą du Kauno restoranai

Organizatorių nuotr.

Jau daugiau nei dešimtmetį leidžiamas ir skandinavams gerai žinomas restoranų gidas „White Guide” pirmą kartą sureitingavo ir lietuviškus restoranus.

Nuo 2003 m. danų ir švedų gurmanų pripažintas vedlys po geriausius restoranus prieš trejus metus ėmė anglų kalba reitinguoti išskirtines maitinimo įstaigas visose Šiaurės šalyse, o šiemet įtraukė ir Lietuvą, Latviją bei Estiją.

„Mūsų restoranams – didžiulė garbė ir kartu pripažinimas atsidurti „White Guide“ puslapiuose. Neabejojame, kad šio gerai žinomo gido reitingai taps papildomu traukos stimulu skandinavams apsilankyti Lietuvoje. Kartu su „GO Vilnius“ ir Kauno savivaldybe įdėjome nemažai jėgų, kad Lietuva gide būtų pristatyta patraukliai ir skaniai“, – galimybe bendradarbiauti su „White Guide“ leidėjais džiaugiasi Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Dėl restoranų Lietuvoje gido vertintojai konsultavosi su Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacija ir reitingavo šiuos restoranus: „Bučeris“, „Dublis“, „Gaspar’s“, „Gastronomika“, „Lauro Lapas“, „Sweetroot“, „Telegrafas“ Vilniuje, „Monte Pacis“ ir „Uoksas“ Kaune bei „Monai“ Klaipėdoje.

Pagal „White Guide“ vertinimo sistemą balai restoranams yra skiriami už maisto ir gėrimų kokybę, aptarnavimą, aplinką, restorano atmosferą. Aukščiausias įvertinimas – 100 balų. Kiek balų suteikta lietuviškiems restoranams, gido leidėjai kol kas neatskleidžia.

„Niekada nesireklamuojame iš anksto prieš eidami vertinti į restoraną ir visada apmokame sąskaitas. „White Guide“ misija yra skatinti atsakingą ir pozityvią gastronomiją bei palaikyti gaminančius, ruošiančius ir tiekiančius puikų maistą. Norime restoranų lankytojus ne tik informuoti, bet ir įkvėpti ieškoti nenuviliančių kulinarinių patirčių“, – gidą pristato „White Guide“ projekto vadovas Aivars Hanson.

Pasak jo, restoranų vertintojus Lietuvoje pribloškė gerų restoranų proveržis. Vienas iš jų pastebėjimų – kad aukštos kokybės restoranų galima rasti ne tik sostinės senamiestyje, bet ir atokesniuose rajonuose, pavyzdžiui, Žirmūnuose.

Naujasis „White Guide” leidimas, taip pat aplikacija ir interneto svetainė su 400 Šiaurės ir Baltijos šalyse reitinguotų restoranų bus pristatytas spalio 31 d. Stokholme (Švedija).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA