Padėkite išgelbėti traukinio sužalotą jauną vyrą komoje: reikalingas kraujas | Kas vyksta Kaune

Padėkite išgelbėti traukinio sužalotą jauną vyrą komoje: reikalingas kraujas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienio rytą Kaune netikėtai Petrašiūnuose šilumvežio kliudytam mašinistui, kuris patyrė daugybinius kūno sužalojimus, šiuo metu ieškoma kraujo donorų, kurie galėtų prisidėti prie jauno vyro gyvybės išgelbėjimo.

Kaip informuoja vyro artimieji, nukentėjusysis A.S. šiuo metu yra komoje.

Kaip jau rašėme, trisdešimtmetis, šilumvežio mašinistu dirbantis vyras į nelaimingą atsitikimą pateko antradienį, 10:15 val. Petrašiūnuose, kuomet jis buvo ant bėgių ir netikėtai pajudėjęs šilumvežis jį užkliudė.

Kol kas nežinoma, dėl kokių priežasčių įvyko nelaimė. Artimieji svarsto, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas. Įvykio aplinkybes aiškinasi policija.

„Skubiai reikia bet kokios grupės kraujo, reikalingi komponentai iš jo. Kas gali padėti A. S., laukiami Kauno klinikų kraujo centre. Vaikino būklė labai sunki, šiuo metu jis komoje. Medikai kaunasi dėl jo gyvybės”, – sakė sužalotojo draugas Petras Biguzas, kuris kaip tik šiuo metu skuba į Kraujo centrą.

Jis pasakojo, kad prie pagalbos šauksmo prisideda nukentėjusiojo tėvai, artimieji, draugai.

„Šiandien, ryt priiminės kraują, svarbiausios dabar 48 val. Liksime jums labai dėkingi!”, – sakė Petras.

Kauno klinikų atstovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė ragino žmones aktyviai aukoti kraują: „Neatlygintinų kraujo donorų visada trūksta, raginame atvykti visų kraujo grupių donorus. Tai liūdnas įvykis, akivaizdu, kad šiam pacientui kraujo reikia daugiau”, – teigė A. Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Kauno klinikų Kraujo centras (Eivenių g. 2) dirba I-V 8:00 – 18:00 bei VI 9:00 – 14:00.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA