Prieš pat rinkimų antrą turą, žinomas Kauno medikas J.Pundzius stabdo narystę konservatorių partijoje | Kas vyksta Kaune

Prieš pat rinkimų antrą turą, žinomas Kauno medikas J.Pundzius stabdo narystę konservatorių partijoje

BNS 2016/10/19 15:46
Tėvynės sąjungos nuotr.

Konservatorius Juozas Pundzius trečiadienį pranešė stabdantis savo narystę partijoje, Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pradėjus tirti jo deklaruotų pinigų kilmę.

„Reaguodamas į susiklosčiusią situaciją ir siekdamas užkirsti kelią politinių oponentų bandymams abejoti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos politika, tikslais ir priemonėmis, partijos kandidatas į Lietuvos Respublikos Seimą Juozas Pundzius šiandien pateikė prašymą laikinai sustabdyti jo narystę partijoje iki bus atliktas nepriklausomas situacijos įvertinimas“, – rašoma J.Pundziaus išplatintame pranešime spaudai.

Kandidatas teigė, kad VMI vykdomas tyrimas ir jo išvados užkirs kelią „spekuliacijoms, susijusioms su 2014 metais paveldėtu turtu“.

Dienraščiui „Lietuvos rytas“ šeštadienį paskelbus, jog J.Pundzius deklaruoja iš tėvo paveldėjęs 1,5 milijono eurų viršijantį turtą, pats buvęs ilgametis Kauno klinikų vadovas pateikė paaiškinimą, jog tokie paskelbti pranešimai yra klaidingi.

Pasak jo, nepaisant deklaracijoje buvo klaidingai nurodyta sandorių vertės valiuta – ji turėtų būti nurodyta litais.

J.Pundzius aiškina iš tėvo 2014 metais paveldėjęs sklypus, kurie šeimai atiteko restitucijos keliu, namų valdą, butą, taip pat 752 tūkst. litų (apie 215 tūkst. eurais) grynųjų pinigų sumą.

„Esu įsitikinęs per ilgą gyvenimą tėvo sukaupto, o taip pat galimai paveldėto turto teisėtumu, deja šiandien nebegalima patikslinti kodėl didelės vertės turtas nebuvo įtrauktas į jo teiktas deklaracijas. Tačiau noriu dar kartą patikinti, kad visos su paveldėjimu susijusios operacijos buvo atliktos laikantis 2008 metais sudarytame testamente nurodytos velionio valios, dalyvaujant teismo antstoliui, tinkamai įteisinant paveldėto turto perėmimą“, – pranešime sakė kandidatas į Seimą.

Pasak jo, visi duomenys apie įvykusius sandorius buvo pateikti Valstybinei mokesčių inspekcijai bei partijos Priežiūros komitetui. Jo vadovas Valdas Benkunskas BNS sakė, jog nepaisant J.Pundziaus pasitraukimo komitetas vis tiek svarstys susidariusią situaciją.

J.Pundzius į Seimą kandidatavo konservatorių sąraše daugiamandatėje apygardoje, jis buvo įrašytas 34 numeriu. Dainavos vienmandatėje apygardoje J.Pundzius su „valstiečių žaliųjų“ atstovu Lauru Stasevičiumi jis varžysis antrame ture.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA