Prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture | Kas vyksta Kaune

Prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture

BNS 2016/10/19 08:10

Trečiadienį prasideda išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture – 68 vienmandatėse apygardose varžysis po du kandidatus, surinkusius daugiausiai balsų per pirmąjį turą. Trys naujojo Seimo nariai buvo išrinkti jau pirmajame ture.

Balsavimas iš anksto vyks nuo 8 iki 20 valandos trečiadienį ir ketvirtadienį visų šalies savivaldybių patalpose. Balsuoti iš anksto gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną neturi galimybės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę.

Taip pat trečiadienį prasideda balsavimas specialiuose paštuose. Čia balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose Balsavimas specialiuose paštuose vyksta nuo trečiadienio iki penktadienio.

Kaune eilių nėra

Kauno miesto savivaldybėje trečiadienio rytą balsuoti atvykę rinkėjai neturėjo laukti eilėse.

Čia balsavusi 83-ejų pensininkė Kotryna sakė, kad anksčiau balsuoti išsiruošė norėdama išvengti eilių, kurios per pirmąjį rinkimų turą.

„Kai pirmame ture balsavau, Viešpatie, kas čia darėsi… Mes atėjome su seserimi apie pirmą-antrą valandą. O dabar anksti iš ryto eilių nėra, laisvai priėjau, nuotaika gera“, – teigė Kotryna, nenorėjusi atskleisti savo pavardės.

Motetis sakė nesanti patenkinta pačiu balsavimo organizavimu ir tuo, kad niekas jai į namus neatnešė rinkėjo kortelės, neinformavo.

Centro-Žaliakalnio rinkimų apygardos komisijos pirmininkė Jūratė Buškevičienė BNS sakė, kad antrajame ture eilių greičiausiai nebus, nes pati balsavimo procedūra paprastesnė – žmonės balsuodami už kandidatą vienmandatėje apygardoje užtrunka trumpiau nei reitinguodami partijų sąrašą.

„Anšlago nebus tokio, kad eilės būtų. Aktyvumas gali būti nemažas, nes vieni rėmėjai kandidato eis ir kito kandidato, bet nebus eilių, nes nėra ką ilgai žymėti ir viskas greičiau“, – sakė ji.

TS-LKD ir  „žaliųjų“ kandidatų – beveik po lygiai

Šią savaitę iki rinkimų namuose balsuoti galės neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę. Balsavimas namuose vyks penktadienį ir šeštadienį.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Daugiausiai antrajame ture yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų – 42, nedaug nuo jų atsilieka ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 40 kandidatų.

Socialdemokratų partija antrajame ture turi 21 kandidatą, Liberalų sąjūdis – 12 kandidatų. Į antrąjį turą taip pat yra patekę penki Darbo partijos kandidatai, tiek pat save išsikėlusių kandidatų, keturi „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatai.

Po du kandidatus turi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), „Lietuvos sąrašas“, Lietuvos žaliųjų partija bei Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija (Lietuvos centro partija, Lietuvos pensininkų partija) – po vieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA