Aiškėja, kas yra automobilyje prie „Akropolio” gyvenusi moteris: turi butą Kaune ir sklypą Utenoje | Kas vyksta Kaune

Aiškėja, kas yra automobilyje prie „Akropolio” gyvenusi moteris: turi butą Kaune ir sklypą Utenoje

Asociatyvi nuotr. / Kas vyksta Kaune nuotr.

Karaliaus Mindaugo prospekte, prie viešbučio-vaiduoklio stovėjęs automobilis, kaip ir jame gyvenusi moteris, spalio pradžioje dingo. Tai pastebėjo ne tik kauniečiai, kuriems atsirado papildoma vieta automobilio parkavimui, bet ir tikrieji automobilyje gyvenusios moters kaimynai.

Į portalą „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi Šv. Gertrūdos gatvėje gyvenantys kauniečiai, teigiantys, jog automobilyje gyvenusi moteris iš tiesų yra jų kaimynė. Jie pasakoja, jog ji spalio pradžioje grįžo į savo butą, taip sukeldama daug nerimo aplinkiniams gyventojams.

„Dabar su institucijomis teks bendrauti dėl to, kad ta ponia turi turto mūsų name – yra vieno buto savininkė. Nežinau, kodėl ji gyveno mašinoj, bet esmė yra tokia, kad ji dingo maždaug prieš du su puse metų“, – pasakojo vienas iš dabartinių kaunietės kaimynų.

Žiemos laukia su nerimu

Vyro teigimu, vos spalio pradžioje į savo būstą grįžusi moteris jau spėjo priversti kaimynus tikrinti, ar yra gyva. Praėjusią savaitę jiems teko kreiptis į policijos pareigūnus bei ugniagesius gelbėtojus, mat kaunietė neatidarė buto durų.

„Namas senas, galvojom, kad pelė nustipus pūva kažkur, tai laukėm, kol kvapas praeis… Bet jis toks baisus buvo, tai pagalvojom, gal jai kažkas atsitiko. Išsikvietėme policiją, bet pareigūnų ji neįsileido, tuomet jie iškvietė ugniagesius, tie lipo pro langą, tai tik tuomet ji įsileido į butą. Pasirodo, ji gyva ir sveika, tik prikaupusi bute šiukšlių“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė jis.

Moters kaimynai teigė, jog su nerimu laukia dar didesnio orų atšalimo, mat nežino, kaip kaimynė gali sumanyti pasišildyti. „Pas ją atjungtas ir vanduo, ir elektra, ir dujos… Viskas, ką įmanoma atjungti, yra atjungta. Skolų – krūvos. Tai gal ji žiemą laužą viduryje buto susikurti sugalvos?“ – svarstė jie ir pridūrė, kad tuo metu, kol moteris negyveno savo bute, jos ieškojo daugelio komunikacijas teikiančių įmonių atstovai.

Stebisi atsakingų tarnybų vangumu

Kauniečiai taip pat stebėjosi socialinių darbuotojų vangumu. Jų teigimu, soc. darbuotoja tiesiog atvyko į jų namą ir, keletą kartų paskambinusi į duris, paliko raštelį su savo kontaktais. „Kiek jie tų raštelių palikinės? Neskambina tokie žmonės tarnyboms patys… Ar ji ateis po mėnesio ir vėl raštelį paliks? Turėtų būti kažkokia darbo tvarka“, – svarstė moters kaimynai.

Tuo tarpu Kauno miesto socialinių paslaugų centro Socialinių paslaugų bendruomenei skyriaus l. e. vedėjos pareigas Ingrida Krukauskienė tvirtino, jog gavus pranešimą apie asmenį, kuriam galimai reikalinga socialinė pagalba, darbuotojai vyksta nurodytu adresu įvertinti soc. paslaugų poreikį, o jei asmens nepavyksta rasti namuose – jam, kaip ir šiuo atveju, paliekami soc. darbo organizatoriaus kontaktai. Tokie vizitai daromi tol, kol asmuo randamas namuose.

„Socialinio darbo organizatorė seniūnijoje iškart sureagavo į gautą pranešimą apie Šv. Gertrūdos g. gyventoją, nuvyko nurodytu adresu išsiaiškinti situacijos. Patekti į butą ir įvertinti esamos situacijos nepavyko, kadangi niekas neatidarė durų“, – priežastį, kodėl nerimą keliančiai moteriai  buvo paliktas raštelis su darbuotojos kontaktais, nupasakojo I. Krukauskienė.

Specialistės teigimu, soc. darbo organizatorė, atvykusi į nurodytą namą, noriai bendravo su gyventojais ir informavo juos apie teisę kreiptis į Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyrių dėl asmens neveiksnumo nustatymo.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, automobilyje kurį laiką gyvenusi moteris yra maždaug penkiasdešimties metų amžiaus ir turi dukrą, su kuria nebendrauja jau keletą metų. Kaunietė yra buto Šv. Gertrūdos gatvėje ir sklypo Utenoje savininkė.

Kodėl moteris keletą metų negyveno savo bute, nėra žinoma.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA