Dviejų vyrų, užsipuolusių pabėgėles iš Sirijos ir Irako, sustiprintos Kauno policijos pajėgos ieškos visą naktį | Kas vyksta Kaune

Dviejų vyrų, užsipuolusių pabėgėles iš Sirijos ir Irako, sustiprintos Kauno policijos pajėgos ieškos visą naktį

BNS 2016/10/19 23:33
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policija žada pradėti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, dviem Ruklos gyventojams, įtariama, miestelyje užsipuolus dvi pabėgėles – sirę ir irakietę.

„Pradėsime tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, chuliganizmo“, – BNS trečiadienio vakarą sakė Kauno policijos vadovas Darius Žukauskas.

Ruklos pabėgėlių priėmimo centre vis dar dirba policija, trečiadienio vakarą pranešė įvykio vietoje dirbanti BNS korespondentė.

Įvažiavimas į centrą vis dar užtvertas nuo pašalinių, žiniasklaidos atstovai taip pat neįleidžiami į teritoriją, o pačiame Ruklos pabėgėlių priėmimo centro pastate dega šviesos.

D.Žukausko teigimu, pabėgėles, įtariama, užsipuolė du vyrai.

„Ieškosime“, – pasakė pareigūnas, paklaustas, ar įtariamųjų bus ieškoma visą naktį.

Policija įtaria, kad miestelio gatvėje prie parduotuvės vietiniams gyventojams įžeidus sirę ir irakietę jų draugai pabėgėliai išsiruošė užpuolikų ieškoti. Visgi pareigūnai užkardė jiems kelią netoli pabėgėlių priėmimo centro.

„Jiems tikriausiai jokia atsakomybė negresia, nes jų veika neperaugo į tą, kuri gali būti nusikalstama. Jie niekur nenuėjo“, – sakė D.Žukauskas.

Šiuo metu prie Ruklos pabėgėlių priėmimo centro budi keliolika policijos ir Viešojo saugumo tarnybos ekipažų.

Tuo metu vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas pareiškė, jog incidentas Rukloje rodo, kad grėsmę kelia ne į Lietuvą atvykstantys imigrantai iš Artimųjų Rytų, o vietinių gyventojų netolerancija.

Pasak jo, stiprinti saugumą pačiame Ruklos pabėgėlių priėmimo centre nėra pagrindo. Čia būtent ruošiantis migrantų iš Artimųjų Rytų atvykimui buvo įsteigta policijos nuovada, kurioje nuolatos budi pareigūnai, o pastarasis incidentas kilo už priėmimo centro ribų.

Ministro teigimu, pareigūnams į iškvietimą pavyko sureaguoti gana greitai – per 15 – 20 minučių. Rukloje dirbančią policininkų ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų komandą sudaro žmonės tiek iš pačios Ruklos, tiek iš Kauno ir Jonavos.

Šiuo metu Rukloje esančiame pabėgėlių priėmimo centre gyvena apie 180 pabėgėlių. Daugiausia jų – žmonių iš Artimųjų Rytų, perkeltų pagal Europos Sąjungos (ES) programą.

Iš viso Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius. Šiuo metu į šalį perkelta beveik 200 asmenų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA