Kaune gali nelikti dar vieno vaiduoklio: pasirašytas ketinimų protokolas dėl „Merkurijaus“ | Kas vyksta Kaune

Kaune gali nelikti dar vieno vaiduoklio: pasirašytas ketinimų protokolas dėl „Merkurijaus“

R. Tenio nuotr.

2008-iais prasidėjęs sovietmečiu itin populiaraus prekybos centro „Merkurijus“ nykimas tęsiasi iki šių dienų: sklypą juosianti tvora jau tuoj nuvirs į Laisvės alėją, budinčio ir teritoriją saugančio sargo nebeliko, o pradėtos statybos baigia apaugti medžiais.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, šioje, itin patrauklioje vietoje netrukus gali pradėti burgzti statybinė technika. Šiuo metu vyksta derybos dėl sklypo pardavimo, o joms įvykus, turėtų prasidėti realūs darbai.

Šiuo metu sklypas priklauso įmonei „„Homburg Merkurijus“, kuri šioje vietoje planavo vystyti nekilnojamojo turto projektą su keturių žvaigdučių „Hilton“ prekės ženklo viešbučiu, komercinėmis patalpomis, taip pat gyvenamaisiais butais.

Mieste sklandančius gandus, kad sklypą ir nebaigtą statyti pastatą įsigijo įmonė „Eika“, vystanti įvairius nekilnojamojo turto projektus, dalinai patvirtino ir įmonės atstovė. Tiesa, galutinis sandėris dar nėra įvykęs, bet procesas vyksta.

„Šiuo metu galime patvirtinti, kad esame pasirašę ketinimų protokolą, tačiau, kol sandoris neįvykęs, esame sutarę jo nekomentuoti“, – į portalo „Kas vyksta Kaune“ užklausą atsakė Martynas Žibūda, UAB „Eika“ plėtros departamento direktorius.

Neatsiejamu Kauno simboliu laikytas „Merkurijus“ pirmuosius pirkėjus pakvietė 1983-ųjų sausį. Prekybos centre dirbę žmonės, kurių buvo per 800, matė ir klestėjimo laikmetį, ir nuosmukį. Didžiausias jis buvo tuomet, kai Kaune duris atvėrė pirmasis modernus ir vartotojų pamėgtas prekybos centras „Akropolis“, nuviliojęs didžiąją dalį pirkėjų.

Tarybiniais metais projektuotas pastatas nebuvo įtrauktas į kultūros vertybių sąrašą, todėl jį leista nugriauti, o toje pačioje vietoje vystyti naują nekilnojamojo turto projektą. Prasidėjus krizei, su naujo projekto įgyvendinimu pasistūmėta nedaug, tačiau dabar, kai Kaunas sparčiai tvarkosi, atėjo metas ir šios, kauniečiams daug reiškiančios vietos atgimimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA