Nesnauskite: jau laikas keisti ratus! | Kas vyksta Kaune

Nesnauskite: jau laikas keisti ratus!

R.Tenio nuotr.

Juokaujama, kad žiema kelininkus užklumpa netikėtai. Šiemet taip pat netikėtai įvyko Seimo rinkimai. O trečiasis netikėtumas dar tik laukia – tai eilės prie padangų keityklų. Jei norite laimėti laiko ir pinigų – dabar pats tinkamiausias tam metas.

Jau ne per anksti

„Iki skausmo pažįstama situacija kartojasi kiekvieną rudenį. Žmonės yra įsitikinę, kad jei nuo lapkričio 10 dienos jau privalu važinėti su žieminėmis padangomis, tai tinkamiausias laikas tam – lapkričio pradžia. Kviesčiau jau dabar pasiskambinti ir užsiregistruoti patogiu laiku, užuot mėnesio pradžioje atakuoti skambučiais, ieškant tarpelių išankstinėje registracijoje“, – pataria Kauno „Melgos“ direktorius Ginas Maksevičius.

Keisti ratus šiuo metu yra daugiau privalumų, nei trūkumų. Meistrai dar neskuba, nes minia klientų „nekvėpuoja į nugarą“, nepervargę, todėl susikaupę ir atidūs, laukti eilėje neprireikia, galima pasirinkti patį patogiausią laiką. O gal klientai lūkuriuoja, nes baiminasi, kad ašils orai?

G.Maksevičius juokiasi, kad žieminėms padangoms rudens „karštis“ nepakenks. Žieminės padangos skirtos orui nuo septynių laipsnių šilumos, o rytą, kai visi skuba į darbą, jau būna apie nulį. Vakare irgi atvėsta, net jei dieną pašildo saulutė ir atšyla iki dešimties.

Greita ir patogi paslauga

„Padangų montavimas trunka apie 20 – 30 minučių, nes meistrai patyrę ir įranga gera, galima sėdėti šiltose patalpose, gerti kavą ir nemokamai naršyti internete“, – sako G. Maksevičius. Jo teigimu, gera įranga žymiai spartina darbą, tačiau visada gerai, kai nereikia skubėti. Tada galima ir ratų balansavimą preciziškiau alikti, ir langų plovimo skystį patikrinti bei pripilti, pastebėjus, kad trūksta.

Dar viena paklausi paslauga – vasarinių padangų saugojimas. Ši paslauga itin patinka moterims ir tiems, kurie neturi garažų, sandėlių ar rūsių“, – pasakoja direktorius.

Padangų saugojimo paslauga pusei metų kainuoja apie 15 eurų, vienos padangos montavimo kaina prasideda nuo 4 eurų. Į kainą įeina ir ventilių pakeitimas, kuris įskaičiuotas į padangų montavimo kaina, nors kitur tai atliekama už papildomą mokestį.

Padangas išrinks konsultantai

Keičiant padangas, neretam tenka jas ir naujas įsigyti, todėl patogu, kai čia pat ir prekiaujama. Abiejuose Kauno „Melgos“ centruose – „Taikos“ ir „Mituvos“ padangų pasirinkimas didžiulis ir svarbiausia – yra su kuo pasikonsultuoti. Tik visiškai „žali“ vairuotojai renkasi padangas pagal dydį ir kainą, o labiau patyrę žino, kiek daug subtilumų slypi tinkamame padangų pasirinkime. Vieni taupo laiką ir nenori patys gilintis, o kiti gali ir patys žinias pagilinti, pasikonsultavę su patyrusiais „Melga“ konsultantais. Prieš išrinkdami jums tinkamiausias padangas, jie išklausinės ne tik koks jūsų vairavimo stilius, bet ir kasdieninio maršruto ypatybių.

„Gali atsitikti, kad dėl vieno vienintelio kalniuko pakeliui į namus užmiestyje verta įsigyti dygliuotas padangas. Jos praverstų ir pirmąją žiemą automobilį vairuojančiam jaunam žmogui, nors jam galima rekomenduoti ir minkšto mišinio“, – pateikia pavyzdžių G.Maksevičius.

“Melgoje” klientams siūlomos ne seniau nei prieš 3 metus pagamintos padangos. Padangomis prekiaujama daugiau, kaip 20 metų ir jau įsitikinta, kad net idealiomis sąlygomis saugomų padangų guma sensta.

Geriau pirkti naujas

„Mūsų darbuotojai pastebėjo, kad jau praėjus 3 – 4 metams nuo pagaminimo datos protektorius tampa pastebimai kietesnis. Štai kodėl siūlyčiau pirkti būtent naujas, o ne jau naudotas padangas“, – sako G.Maksevičius. Naujų padangų protektorius būna 8-9 milimetrų gylio, o dėvėtų – vidutiniškai perpus mažesnis. „Užsienio šalyse gero daikto irgi neišmeta. Jei keičia naujomis, vadinasi, yra tam priežasčių. Norvegijoje, kur daugiau sniego, leidžiama važinėti kol protektoriaus gylis ne mažiau 4 milimetrų, pas mus galima iki 3 milimetrų, todėl atrodo, kad rezervas yra. Tačiau, kas jį periodiškai pamatuos? Gerai, jei viskas gerai, bet jeigu policija protektoriaus gylį pamatuos ir jo nepakaks, čia pat vietoje automobiliui bus panaikinta techninės apžiūros galiojimas“, – komentuoja specialistas.

Kad padangų įtaka vairavimo saugumui taptų aiški ir visiškam neišmanėliui, jis pateikia spalvingą palyginimą: „Kiekviena padanga su keliu liečiasi maždaug rankos delno ploto dydžiu, todėl galima sakyti, kad jūsų vairuojamas automobilis kelią liečia 4-iais delnais“.

Kaip išsirinkti padangas?

„Melgos“ tinklapyje siūloma daugybė skirtingų padangų variantų. Žieminės padangos skiriasi ne tik pagal gamintoją ir kokybę, jos būna skirtingų tipų. Net įsigijusi kokybiškas ir brangias padangas, bet neatsižvelgus į vairavimo įpročius, aplinką, kurioje daugiausiai važinėjate, gali atsitikti, kad ne tik permokėsite, bet ir kelyje nebūsite saugūs.

Žieminės padangos skirstomos į tris tipus: kieto mišinio, minkšto mišinio ir dygliuotas. Kieto gumos mišinio padangos geriausiai tinka šiltai žiemai. Jos gana gerai sukimba su sniegu, turi trumpą stabdymo kelią ant šlapio kelio. Bet ant ledo dangos bei prie žemų neigiamų temperatūrų, šios padangos yra per kietos ir turės prastas sukibimo su danga charakteristikas.

Minkšto mišinio padangos skirtos įveikti atšiauresnes žiemos sąlygas. Su jomis ant apledėjusios kelio dangos sustosite greičiau, taip pat mažesnė tikimybė, kad užstrigsite, bandydami pajudėti iš vietos ar pakilti įkalne.
Dygliuotosios padangos geriausiai sukimba su žiemine kelio danga – jos suteiks didžiausią saugumo lygį ant apsnigtų ar apledėjusių paviršių. Šių padangų trūkumai tie, kad jos skleidžia daugiau triukšmo. Jas naudoti uždrausta daugelyje Europos valstybių, taigi jos gali būti netinkamos keliaujantiems į užsienį automobiliu.

Kaip sutaupyti?

Aukščiausia kokybe pasižymi seniai užsirekomendavę garsūs padangų gamintojai, tokie, kaip „Continetal“, „Goodyear“, „Michelin“. Siekiantys sutaupyti ieško alternatyvų ir jų randa. Pavyzdžiui, japonų gamintojai „Yokohama“, „Toyo“ pasižymi labai aukštu technologijų lygiu, bet jų gaminiai yra gerokai pigesni.

Dar viena alternatyva – didžiųjų gamintojų dukteriniai prekės ženklai. Pavyzdžiui, vokiečių koncernas „Continental“ gamina padangas, pažymėtas ir kitu prekės ženkliu – „General“. Šios padangos pasižymi labai gera kokybe, ir gerokai mažesne kaina.

Vairuotojai, kurie ypač taupo ir žada ieškoti naudotų padangų, taip pat turi alternatyvą – įsigyti ekonominės klasės naujas padangas. Perkant naudotas padangas rizikuojama, nes neaišku kokiomis sąlygomis jos buvo eksploatuotos, ar nepatyrė didelių smūgių ir, ar nebus susilpnėjusi jų vidinė konstrukcija – to plika akimi nematyti! Todėl rinktis naujas, kad ir pigesnes padangas, visuomet protingiau.

Ekonominės klasės padangos, dažnai gaminamos Kinijoje, būna labai skirtingos kokybės. Todėl labai svarbu, kad padangų importuotojas sąžiningai patikrintų, ar gaminiai atitinka visus Europinius kokybės standartus, kaip apie jas atsiliepia Europos rinkoje.

„Kinų gamintojų padangų kokybė stipriai gerėja. Mes prekiaujame tik tokiomis, kurios turi ES sertifikatus, todėl jei renkamasi tarp naudotų ir naujų kiniškų, vienareikšmiškai patarčiau pastarąsias“, – sako G.Maksevičius.

Specialūs „Melga“ pasiūlymai

„Melga“ vairuotojams šį sezoną siūlo ne tik profesionalias konsultacijas ir geras padangų kainas, bet ir papildomų naudų. Parduodamų padangų asortimente nemažą dalį sudaro padangos su specialiu pasiūlymu – papildoma garantija nuo pažeidimo.

Visus metus pažeistą padangą „Melga“ suremontuos ar pakeis nauja – savo sąskaita. Tai vairuotojus apsaugos nuo ypač nemalonios situacijos, kai, investavus nemažą pinigų sumą, kelyje padangos pažeidžiamos ir tenka vėl tuštint piniginę.

Apsilankę „Melgoje“ gausite dar vieną puikų pasiūlymą – „GF Lizingas“ suteiks galimybę už padangas atsiskaityti išsimokėtinai be jokio pabrangimo! Pasiūlymas galioja sudarant sutartį iki 10 mėn. laikotarpiui. Akcija vyksta iki 2016.12.31.

Abu „Melgos“ padaliniai kasdien dirba 8-18 val., šeštadieniais 9-14 val., o sekmadienį nedirba.
„Taikos” padalinys, Taikos pr. 127D, tel. +370 698 50501 ir (8-37) 35 34 90, kaunas@melga.lt
„Mituvos” padalinys, Mituvos g. 7, tel. +370 616 28401 ir (8-37) 33 78 72, mituvos@melga.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA