LKL: „Žalgiris“ Kaune lengvai pranoko Alytaus „Dzūkiją“ | Kas vyksta Kaune

LKL: „Žalgiris“ Kaune lengvai pranoko Alytaus „Dzūkiją“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo dar vieną pergalę „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate. Pirmadienį kauniečiai „Žalgirio“ arenoje neturėjo vargo su Alytaus „Dzūkijos“ komanda, kurią įveikė 79:64 (17:15, 23:12, 21:14, 18:23). Tai buvo šeštoji žalgiriečių pergalė per septynerias LKL rungtynes.

Mačo pradžioje „Dzūkijos“ komandą tolimais šūviais apšaudė Kevinas Pangosas bei du tritaškius smeigęs Paulius Jankūnas – 9:0. Greito išpuolio metu neleistinai sustabdytas buvo baudų metimus realizavęs Edgaras Ulanovas, po krepšiu sėkmingai sužaidė Brockas Motumas, tačiau čia pat tritaškiais prapliupo jau kitoje aikštės pusėje (13:12). Po Šarūno Jasikevičiaus sušaukto pasitarimo ryžtingą Luko Lekavičiaus prasiveržimą stabdė tik pražanga, o dvitaškiu pirmąjį kėlinį uždarė ir šeimininkams trapų pranašumą grąžino Antanas Kavaliauskas – 17:15.

Antro kėlinio pradžia vėl priklausė kauniečiams, kurie truktelėjo prasiveržimą atlikus Artūrui Milakniui ir tritaškį iš krašto tiksliai paleidus B.Motumui – 22:15. Iš vidutinio nuotolio mesdamas neklydo L.Lekavičius, o aktyviai į žaidimą įsiliejo nuo suolo pakilęs Isiaih Hartensteinas. Jaunasis Vokietijos talentas ne tik atliko nuostabų perdavimą link krepšio kirtusiam A.Milakniui, bet netrukus ir pats paeiliui rinko keturis taškus – 30:18. Spurtą iki 9:0 pavyko tęsti komandos kapitono P.Jankūno perdavimo prie tritaškio linijos sulaukusiam Renaldui Seibučiui (33:18), o tuomet tyla nutrūko kitoje aikštės pusėje – 33:23. Dviženklę persvarą į rūbinę nusinešti Lietuvos čempionams leido puikų pasirodymą tęsęs I.Hartensteinas ir aštriais prasiveržimais varžovų gynybą draskęs K.Pangosas – 40:27.

Trečiąjį kėlinį dvitaškiu metimu pradėjo A.Kavaliauskas, taškų kraitį metimu iš vidutinio nuotolio atsidarė Leo Westermannas – 44:29. „Žalgiris“ visiškai surakino svečių žaidimą ir įpusėjus ketvirčiui pabandė nutolti, kuomet baudas už nesportinę pražangą sumetė Paulius Valinskas, o L.Westermannas dar kartą pasižymėjo iš vidutinio nuotolio – 48:29. Alytaus komandai pavyko nusiimti pančius puolime, tačiau pernelyg mažėti atotrūkiui neleido tritaškį įskraidinęs E.Ulanovas ir baudas realizavęs A.Kavaliauskas (55:40). Ketvirčio pabaigoje greičio privalumus sėkmingai išnaudojo L.Westermannas, vėliau prancūzas nuostabiu perdavimu apdovanojo iš viršaus galingai krovusį Augusto Lima, o tašką dešimties minučių atkarpoje padėjo rekordinį pranašumą sukūręs L.Lekavičius – 61:41.

Ketvirto kėlinio pirmosios trys minutės žiūrovų taškais nelepino, o kauniečiams juos rinko tik K.Pangosas – 65:43. Žaidime įsivyravusią tylą nutraukė tolimą bombą smeigęs A.Milaknis bei kamuolį perėmęs ir efektingai iš viršaus jį grūdęs R.Seibutis, nesikuklino tritaškius įsūdę P.Valinskas ir I.Hartensteinas – 76:49. Per likusias tris minutes svečiai pasinaudojo suteikta laisve, pagerino savo statistinius rodiklius, tačiau galutinę pergalę „Žalgirio“ krepšininkai savo rankose jau laikė kur kas anksčiau – 79:64.

„Žalgiris“: K.Pangosas 12 (5 rez. perd.), L.Lekavičius 9, I.Hartensteinas 9 (5 atk. kam., 2 blk.), L.Westermannas 8 (4 rez. perd.), A.Milaknis 7 (3 per. kam.), P.Jankūnas 6 (5 atk. kam.), A.Kavaliauskas 6, E.Ulanovas 5, P.Valinskas 5, R.Seibutis 5, B.Motumas 5, A.Lima 2.

„Dzūkija“: G.Navickas 12 (3/5 trit.), J.Gavine‘as 9, J.Kazakauskas 9 (5 atk. kam., 2 per. kam.).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA