„Valstiečiai” rinkimus laimi į skolą | Kas vyksta Kaune

„Valstiečiai” rinkimus laimi į skolą

BNS 2016/10/15 17:12
R. Tenio nuotr.

Seimo rinkimuose geriausiai pasirodžiusių partijų atstovai tvirtina, kad finansus naudojo protingai, todėl strimgalviais pulti skolintis pinigų antrajam turui nereikia. Tiesa, kai kurių partijų dalis Seimo rinkimams suplanuotų lėšų – ir taip skolintos, rašo 15min.lt.

243 tūkst. eurų į rinkimų sąskaitą surinkusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis ir rinkimų štabo vadovas Ramūnas Karbauskis portalui kol kas negalėjo pasakyti, kiek kainavo rinkimų kampanija. „Turėtume pavasarį „užsidengti“ skolas. (…) Po dotacijos pavasario,“ – teigė R.Karbauskis. Šių metų balandį partijai buvo skirta 147 tūkst. eurų valstybės dotacija.

Socialdemokratai partijos rinkimų sąskaitoje turėjo per 503 tūkst. eurų, kartu su kandidatais vienmandatėse partija, anot jos rinkimų štabo vadovo Algirdo Syso, iš viso sukaupė apie 800 tūkst. eurų. Dalis rinkimams skirtų pinigų – 349 tūkst. eurų – valstybės dotacija. A.Sysas sakė, kad per pirmąjį rinkimų turą partija visko neišleido – pinigų užteks ir antrajam.

Liberalų sąjūdžio atstovas Martynas Čerkauskas nurodė, kad, negalutiniais duomenimis, per pirmąjį rinkimų turą partija išleido apie 655 tūkst. eurų. Vyriausiosios rinkimų komisijos tinklapyje pateikiamais duomenimis, į partijos sąskaitą buvo surinkti 217,4 tūkst. eurų aukų. Didžioji dalis lėšų – iš „Šiaulių banko“ gauta paskola.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos atsakingasis sekretorius Tadas Langaitis sakė, kad bendras partijos rinkimų biudžetas siekia 1,2 mln. eurų – mažesnis, nei 2012-ųjų metų, kuomet rinkimams išleisti 1,6 mln. eurų. 15min.lt šaltinių teigimu, partija šiems rinkimams nemažai pasiskolino – viena paskola paimta jau metų pradžioje, kita – jau po pirmojo turo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA