Gyventojai skundžiasi „CityBee“ veikla: ką, jie savo garažo neturi? (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Gyventojai skundžiasi „CityBee“ veikla: ką, jie savo garažo neturi? (atnaujinta)

Stopkadras

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietis, kuris pasipiktino įmonės „CityBee“ veikla Kaune. V.Krėvės prospekto gyventojas nufilmavo, kaip bendrovės darbuotojai automobilių valymo centrą įsirengė po daugiabučio langais. Gyventojas piktinasi, kad automobiliai čia važiuoja vienas po kito ir valymo darbai vyko kone visą pusdienį.

Trumpalaikės automobilių nuomos paslaugą „CityBee“ teikiančios įmonės darbuotojai, aptarnaujantys nuomojamus automobilius, gyvenamojo namo aikštelėje įsirengė laikiną automobilių valymo vietą. Gyventojai teigia, kad per pusdienį jie kieme švarino automobilius vieną po kito. Jie piktinasi, kad automobilių valymui naudojamos cheminės medžiagos, su vėjo pagalba buvo bloškiamos į namų langus. Automobiliai buvo tvarkomi su užvestais varikliais.

Kaunietis klausia, ar tvarką automobiliuose prižiūrintys darbuotojai negalėtų pasirinkti kitos, mažiau urbanizuotos teritorijos automobilių tvarkymui? Juk Kaune yra didelių aikštelių, aplink kurias nėra gyvenamųjų pastatų. O geriausia, kaip sako skaitytojas, automobilius tvarkyti garaže.

„Norėjau paklausti, ar čia normalu, kad „CityBee” miegamajame rajone valo ir plauna automobilius? Neįmanoma langų atidaryti, nes varikliai užkurti, kompresorius įjungtas, purškia visokias chemijas. Tokia rimta firma reklamuojasi, kad yra, o savo garažo neturi?, – rašo V.Krėvės prospekto 41-ojo namo gyventojas.

„CityBee“ paklausus, kodėl automobiliai tvarkomi daugiabučių kiemuose, o ne nuošalesnėje vietoje, kompanijos atstovai atsakė, kad stengiasi nusudaryti nepatogumų kauniečiams.

„Atsiprašome gyventojų, kad dėl vykusio plovimo jiems galimai kilo nepatogumų. Nors turime valdžios institucijų išduotus leidimus vykdyti automobilių plovimo darbus ir griežtai laikomės visų įstatyminių reikalavimų, triukšmingumo normatyvų, suprantame, kad kai kuriais atvejais aplinkiniams tai gali sukelti nepatogumų. Todėl esame įvedę vidinę tvarką, kad automobiliai būtų plaunami atokesnėse vietose, netrukdant gyventojams. Darbuotojai stengiasi savo nuožiūra parinkti tokią vietą, o jeigu ir aplinkiniai turi nusiskundimų, visuomet reaguoja lanksčiai – darbuotojai pervaro automobilius plauti dar tolėliau. Po šio atvejo priminsime darbuotojams dar atidžiau paisyti gyventojų intereso.

„CityBee“ paslaugos specifika yra ta, jog automobiliai yra pasklidę po visą miestą. Todėl jie plaunami šalia jų buvimo vietos, kartais stengiantis nuplauti kelis automobilius iš karto. Automobilius plauname pačiu pažangiausiu ir aplinkai draugiškiausiu būdu – naudojame garų technologiją ir tik ekologiškus ploviklius, nėra jokių cheminių priemaišų, į aplinką išskiriami tik vandens garai.

Garų technologijos esmė – karšti garai atkelia nuo automobilio paviršiaus nešvarumus, kurie tuomet yra surenkami mikrošluoste, o ne nubėga ant žemės paviršiaus ar į nuotekų surinkimo sistemas, kaip kad yra įprastose plovyklose. Todėl tai yra itin draugiška aplinkai technologija. Plaunant garais tesunaudojami 5 litrai vandens, vandens garai (drėgmė) išsisklaido ore. Vaizdingam palyginimui, po „CityBee“ automobilio plovimo ant žemės lieka tik tiek pėdsakų, kiek nulaša nuo bet kokio automobilio jam pravažiavus per balą ir sustojus. Tad šiai dienai toks plovimo būdas yra draugiškiausias aplinkai”, – situaciją komentavo Eda Savickienė, „CityBee” marketingo projektų vadovė.

Taisyklėse numatyta, kad draudžiama plauti transporto priemones gatvėse, aikštėse, parkuose, skveruose, paplūdimiuose, prie upių, ežerų, daugiabučių gyvenamųjų namų kiemuose ir kitose tam tikslui nepritaikytose ar neskirtose vietose, dulkinti, purtyti kilimėlius ar kitaip valyti transporto priemones ar atskiras jų dalis, mechanizmus. Kaip informuoja policija, savivaldybių tarybų patvirtintų miestų ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas, taip pat miestų ir gyvenamųjų vietovių statinių tinkamos priežiūros taisyklių nesilaikymas užtraukia įspėjimą arba baudą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA