Kas vyksta Kaune spalio 14-16 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune spalio 14-16 dienomis? (renginių kalendorius)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Įpusėjęs spalis pamažu atveja darganas ir šaltį į mūsų kiemą, tačiau tai nereiškia, kad reikia laisvą laiką leisti namuose. Šį savaitgalį Kaune – ne tik greičio fiestos, bet ir turgeliai, joga bei koncertai. Pristatome išsamią spalio 14-16 dienų renginių programą.

Nepamirškite, jog Kaune spalis – senjorų mėnuo, kurio metu senjorų laukia ne tik nemokama kava kai kuriose Kauno kavinėse, bet ir gausybė nemokamų renginių įvairiose miesto vietose. Išsamią renginių programą rasite paspaudę ant nuorodos.

Kauno sporto halėje šį savaitgalį rinksis visi, kam artima rytietiška mąstysena, mat čia vyks „Jogos dienos“. Tai – tarptautinis festivalis-paroda, skirtas jogai ir holistinio sveikatingumo puoselėjimui. Programoje numatytos ne tik paskaitos, bet ir įvairūs praktiniai užsiėmimai. Renginys ir kai kurie užsiėmimai – mokami.

Spalio 14 dieną nuo 12 iki 22 valandos visi, besidomintys komiksais, turėtų apsilankyti „Kitokios grafikos“ erdvių atvirų durų dienoje. Čia nuo 12 valandos vyks gražiausių studijoje spausdintų darbų paroda, bus galima praktiškai išbandyti risografiją, paklausyti plokštelių ar padiskutuoti apie komiksus. 19 valandą lankytojų lauks gyvo garso koncertas (jazz-punk-disco-jam).

„Sandėlio durų vyriai – sutepti“ skelbia organizatoriai ir penktadienio vakarą kviečia praleisti „Sandėlyje“ skambant Ohhh My & Move88 muzikai – disco bei House kūriniams.

Šeštadienį nuo 8 ryto iki 19 valandos vakaro vyks… greičio fiesta. „The Last Show“ (liet. Paskutinysis šou) – paskutinysis „Vimota“, „Extreem Drivers“ ir „Taikos dragų“ greičio etapas šiais metais. Lankytojų laukia greituminis slalomas (9 – 14:30val.) bei traukos lenktynės (dragas, nuo 15 iki 19 val.) Kaina žiūrovams – 2 eurai.

Spalio 15 dieną 12 valandą visos Kauno rajono ir Kauno miesto šeimos kviečiamos sudalyvauti orientacinėse varžybose Karmėlavos – Kleboniškio miško apylinkėse. Jų metu dalyviai aplankys pamirštus karinius bunkerius bei kitus Lietuvos istorijai svarbius objektus, kurie yra visai čia pat. Šios varžybos taip pat ir puiki proga galbūt paskutinį kartą iš rūsio ištraukti dviračius!

Šeštadienį nuo 12 valandos taip pat vyks ir asociacijos „Kauno tvirtovė“ sezono uždarymas. Jo metu rikiuosis asociacijos įgula, bus keliama vėliava. Taip pat vyks meninis reginys „Šviesa-transformacija-laisvė“, įvairių maršrutų bei parodų pristatymai, ekskursija po forto teritoriją.

„Žalgirio arenos“ pirmame aukšte sekmadienį šurmuliuos „Uodo šeimos turgelis“. Tai – vieta, kurioje galite parduoti jau atsibodusius ar įsigyti naujų buityje praversiančių daiktų bei rūbų. Nors norintys prekiauti turi susimokėti mokestį, visiems, norintiems ateiti pasižvalgyti, įėjimas nemokamas.

Šeštadienio vakarą „Žalgirio” arenoje įvyks didysis Donato Montvydo koncertas.

Kad neplanuotai atvėsęs oras ar pažvarbėjęs vėjas nesugadintų nuotaikos, išsamią orų prognozę galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA