Nauja Kauno Senamiesčio erdvė diktuoja džiazuojančias trečiadienių madas | Kas vyksta Kaune

Nauja Kauno Senamiesčio erdvė diktuoja džiazuojančias trečiadienių madas

Organizatorių nuotr.

Gyva džiazo muzika – tik savaitgaliais? Pasenusį stereotipą sulaužyti nusprendė neseniai vartus istoriniame Kauno Senamiesčio pastate atvėręs „Sandėlis by Volfas Engelman”.

Kiekvieną trečiadienį originaliai įrengtos Hanzos laikus menančios erdvės scenoje karaliauja profesionalūs džiazo muzikantai – jų koncertus pristato serija „Sandėlio standartas“.

Spalio 12-ąją kauniečiams savitai interpretuotus džiazo standartus, braziliškus ritmus bei autorinę kūrybą atliks vokalistės Ievos Paniulaitytės suburtas kvartetas. Jo nariai – puikiai Lietuvoje ir svetur žinomi muzikantai, kuriems muzika – gyvenimo išraiška.

Profesionalaus kvarteto iniciatorė Ieva Paniulaitytė – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos absoventė, Tarptautinio „Riga Jazz Stage 2015“ konkurso III vietos laureatė„Jazz Voices“, „Young Voices“ konkursų dalyvė, koncetavusi festivaliuose „Galvės Jazz fiesta 2015“, „Jazz Park 2016“. Kai nekoncertuoja ir nerepetuoja, Ieva vokalo žinias perteikia augančiai Lietuvos muzikinei kartai bei studijuoja muzikos terapiją.

Už klavišinių partijas atsakingas Dmitrij Golovanov – vienas ryškiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo pianistas, universalus ir modernus muzikantas, žaismingai keliaujantis tarp muzikinių žanrų atlikdamas tiek tradicinį džiazą, tiek laisvojo džiazo improvizacijas. Taip pat muzikantas drąsiai eksperimentuoja elektroakustinėje muzikoje.

Trečiasis kvarteto narys Arman Isojan studijavo smuiko specialybę, tačiau vėliau baigė kontraboso studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.Yra dalyvavęs Klaipėdos pilies džiazo festivalyje, „Jazznica 2011“ festivalyje Slovakijoje, tarptautiniame projekte „Divercities Grenoble 2012“ Prancūzijoje. A. Isojan pelnė specialų prizą „Vilnius Jazz Young Power“ konkurse kaip grupių „R.A.D.D.“ ir „Legentet“ bosininkas, o su „R.A.D.D.“ laimėjo ir pagrindinį konkurso prizą, taip pat dalyvavo su savo projektu festivalyje „Vilnius Mama Jazz 2015“ bei festivalyje „Birštonas Jazz 2016“.

Domantas Razmus – vienas iš įdomiauių Lietuvos jaunosios kartos būgnininkų. Dar būdamas moksleivis jis laimėjo tarptautinę atranką į projektą „Travelling Youth Orchestra“, su kuriuo koncertavo Prancūzijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, bei įrašė ir išleido albumą. Šiuo metu mokosi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, jau yra dalyvavęs ne viename Lietuvos ir užsienio džiazo festivalyje.

Žinoma, trečiadienis – tik įžanga į skambų savaitgalį su „Sandėlis by Volfas Engelman”. Ketvirtadienį Muziejaus g-vėje laukiami vinilo formato mylėtojai – stilingus audiopeizažus iš 8-ajame dešimtmetyje ar gretimuose jam išleistų plokštelių tapys serijos „Analogai“ svečias Noruišis.

Šokių nuotaiką penktadienį diktuos jaunas, bet sparčiai aukštyn naktinio gyvenimo laiptais kopiantis projektas „House Kultur“ – už pulto stovės jo nariai didžėjai Ohhh My ir Move88. „Didžėjinis“ suplanuotas ir šeštadienis – tąvakar savo ugningais house nuotykiais dalinsis komandos „Tarp dviejų aušrų“ atstovas LSAR.

Muziejaus g. 8 įsikūręs „Sandėlis by Volfas Engelman” nuo antradienio iki ketvirtadienio veikia nuo 18 iki 1 val., penktadieniais darbo laiką patogiai ilgina iki 4 ryto, o šeštadieniais praėjusios nakties įspūdžiais pasidalinti nekantraujančių miestiečių laukia jau nuo vidurdienio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA