Įtariama, kad muitininkas padėjo kauniečiams gintaro kontrabandininkams | Kas vyksta Kaune

Įtariama, kad muitininkas padėjo kauniečiams gintaro kontrabandininkams

BNS 2016/10/11 10:25
Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Pasieniečiai praėjusią savaitę sulaikė gintaro kontrabandą, įtariama, kad kontrabandininkams padėjo muitininkas, antradienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Druskininkų savivaldybėje, netoli Raigardo pasienio kontrolės punkto, pakartotiniam patikrinimui sustabdė automobilį „Opel Omega“. Juo iš Baltarusijos per Raigardo punktą ką tik buvo įvažiavę 60-metis Kauno gyventojas ir jo 68-erių sutuoktinė.

„Opel Omega“ vairuotojas prieš tai Raigardo punkte buvo nurodęs, kad deklaruojamų prekių ir daiktų į Lietuvą neveža. Pasieniečiams kilus įtarimų automobilis buvo nukreiptas detaliai patikrinti. Jo metu „Opel Omega“ bagažinėje aptikta slėptuvė, kurioje VSAT pareigūnai rado apie 59 kilogramus gintaro žaliavos.

Kauniečiams dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gintaro vertė nustatinėjama.

Pagal VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės kriminalistų informaciją, šioje nusikalstamoje veikloje dar dalyvavo du tarpininkai. Vienas jų – Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnas. Įtariama, kad 54-erių muitininkas žinojo apie gabenamą kontrabandą ir už sutartą atlygį leido „Opel Omega“ per Raigardo punktą įvažiuoti į Lietuvą.

Tęsdami tyrimą penktadienį prie vieno viešbučio Druskininkuose pasieniečiai sulaikė du įtariamuosius, t. y. minėtą muitininką ir 51-erių kurorto gyventoją. Jiems pateikti įtarimai. Skyrus kardomąsias priemones rašytinius pasižadėjimus neišvykti abu vyrai paleisti.

Automobilis „Opel Omega“ ir gintaro žaliava saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA