Kaunas neteks antikorupcijos šalininko K. Pūko, rinkėjai siunčia jį į Seimą | Kas vyksta Kaune

Kaunas neteks antikorupcijos šalininko K. Pūko, rinkėjai siunčia jį į Seimą

R. Tenio nuotr.

Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) skaičiuojant paskutiniųjų apylinkių balsus, jau tampa aišku, kuriuos politikus rinkėjai užtvirtintai delegavo į Seimą. Vienas jų – Kęstutis Pūkas.

Kauno miesto tarybos narys, ilgametis žiniasklaidos priemonės savininkas ir aršus korupcijos priešininkas į Seimą pateko su partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašu.

Jame politikas prieš rinkimus buvo gavęs 10-ąjį numerį, tačiau rinkėjų valia pakilo net iki trečiojo, kas ir garantavo jam vietą parlamente. Pagal pirmumo balsus K. Pūkas nusileido tik Remigijui Žemaitaičiui ir Petrui Gražuliui. Iš šios partijos į Seimą taip pat išrinkti Kęstas Komskis ir Rimas Andrikis.

Tiesa, nors pirmumo balsai partijos sąraše K. Pūkui ir buvo palankūs, Šilainių vienmandatėje rinkimų apygardoje jam sekėsi ne taip gerai – į politikų, kurie antrajame rinkimų ture varžysis dėl vietos Seime, dvejetuką politikas nepateko ir užėmė ketvirtąją vietą iš dešimties kandidatavusių toje apygardoje.

Šilainiuose rinkėjai savo balsus buvo labiau linkę atiduoti Ramūnui Karbauskiui (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, 41,36 proc.), Rimantui Jonui Dagiui (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, 20,44 proc) ir buvusiam Kauno merui Rimantui Mikaičiui (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis, 13,21 proc.).

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog partija „Tvarka ir teisingumas“ daugiamandatėje rinkimų apygardoje 17 valandos duomenimis užima šeštąją vietą ir Seime turėtų gauti 5 mandatus.

VRK duomenimis, kol kas daugiamandatėje apygardoje laimi Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (21,62 proc.), nuo jų mažiau, nei keliais šimtais balsų atsilieka Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (21,58 proc.). Trečioje vietoje – Lietuvos socialdemokratų partija (14,45 proc.), ketvirtąją ir penktąją vietas užima Lietuvos liberalų sąjūdis (9,01 proc.) ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (5,48 proc.).

Šiuo metu dar yra nepaskelbti septynių apylinkių rinkėjų balsai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA