Gyventojai ėmėsi laikinų, bet veiksmingų priemonių nesušlapti | Kas vyksta Kaune

Gyventojai ėmėsi laikinų, bet veiksmingų priemonių nesušlapti

Skaitytojo nuotr.

Šįmet po didžiųjų audrų patvinusį Kauną matyti buvo įprasta, ypač tokiose vietose, kurios dingdavo po vandeniu visuomet – pavyzdžiui, Jonavos gatvėje. Su panašia problema jau ne pirmus metus susiduria ir Karmėlavos bei aplinkinių miestelių gyventojai. Tiesa, jie valdžios pagalbos nelaukė ir, trūkus kantrybei, problemą spręsti ėmėsi patys – įrengė taką iš padėklų.

Pagrindinėje Karmėlavos gatvėje po kiekvienos liūties susidaro neperbrendamos balos, per kurias eiti privalo ne tik išėję pasivaikščioti, bet ir į kitą Vilniaus gatvės pusę patekti norintys žmonės.

Problema – įsisenėjusi

Tiesa, pasak kasdien su problema susiduriančių gyventojų, tam, kad šioje vietoje susidarytų balos, nereikia ir liūčių – užtenka stipresnio lietaus. „Netoli pašto ši vieta, vaikai iš autobuso išlipę kasryt eina iki perėjos ir per tą perėją į mokyklą, o iš mokyklos atgal – irgi tuo pačiu keliu… Pastoviai čia taip, pernai irgi fotografavome, tik tada daug daugiau vandens buvo“, – pasakojo Ramučiuose gyvenanti, tačiau vaikus kasdien į Karmėlavoje esančią mokyklą išlydinti Greta.

„Pernai vaikus su mašina kasdien vežiojau, bet šiemet jau paleidau, kad grįžtų patys, tai pagailo jų batų. Ir gailėjausi, kad pernai nieko nepadariau. Žmonės sako, kad čia jau apie 15 metų šitaip tai vienur, tai kitur darosi“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo moteris, kurios nuomone nesutvarkyti nuolydžiai – neūkiškumo ženklas. „Aš kai trinkeles prie savo namo dedu, tai visada nuolydžius susižiūriu, o čia kai ne sau, tai taip ir lieka“, – svarstė Greta.

Dabartinis takas – jau antras

Pasak jos, kantrybė trūko rugsėjo pradžioje, kai ji iš turimų padėklų, naudojamų prekėms pervežti, sudėjo takelį vietoje, kurioje prisirenka daugiausiai vandens. Tuo metu Ramučių gyventoja žadėjo, kad jeigu kam reikia padėklų – ji galinti duoti kitų, tačiau prašė takelio nejudinti.

Vis dėlto, praėjus kuriam laikui, pirmasis takelis buvo išvogtas. Todėl spalio pradžioje jai, drauge su seserimi, teko sudėlioti naują taką. Šįkart – su raštiškais prašymais padėklų nevogti. Tačiau tai, kad takelis vėl atsirado, nereiškia, jog gyventojai susitaikė su nesutvarkytu nuolydžiu – pasak Gretos, jie vis dar laukia rajono savivaldybės veiksmų.

Tuo tarpu Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Šukevičius teigė, jog problema savivaldybei žinoma, o darbai turėtų prasidėti dar šiemet. „Savivaldybė kartu su Automobilių kelių direkcija yra parengusi Vilniaus gatvės rekonstrukcijos projektą. Šiuo metu vyksta darbų pirkimo procedūros, o patys darbai turėtų prasidėti jau šiemet (spalį ar lapkritį), pasirašius sutartį su konkursą laimėjusiais rangovais“, – teigė Š. Šukevičius.

Kelių direkcijos ir savivaldybės projekte numatyta įrengti šaligatvį, lietaus nuotekų surinkimo tinklus ir rekonstruoti kelio dangą.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo nuomone, užfiksuotais vaizdais ar perduoti informaciją apie įvykius Kaune, rašykite specialios funkcijos „Pranešk naujieną“ pagalba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA