Senjorai pradėjo naujuosius mokslo metus | Kas vyksta Kaune

Senjorai pradėjo naujuosius mokslo metus

Organizatorių nuotr.

Jau ketvirtą kartą Lietuvos sporto universiteto (LSU) Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) mokslo metų pradžios renginys sukvietė daugiau kaip šimtą senjorų.

[galerija kiek=”4″]

Kasmet į TAU studijas grįžta senbuviai bei pradeda studijas „naujokai“: vieniems visada malonu paklausyti teorinių paskaitų apie fizinio aktyvumo, sveikatinimo, sveikos gyvensenos naujoves ir dėsningumus, o kitiems dalyvauti įvairiose papildomose fizinio aktyvumo veiklose – „Mankštose su šypsena“, šiaurietiškojo ėjimo, Taiči pratybose.

Senjorams žinias perteikia LSU dėstytojai, tad kiekvienas senjoras paskaitų metu gali rasti tai, ko jam reikia kasdieniniame gyvenime. „Lietuvos sporto universitete senjorai mokosi valdyti stresą, gerinti sveikatą ir kuo aktyviau gyventi. Ypač populiarios taikomosios fizinės veiklos ir masažo, rekreacinio fizinio aktyvumo, taikomosios psichologijos paskaitos bei seminarai“,– pasakojo Trečiojo amžiaus universiteto veiklos koordinatorė ir dėstytoja Kristina Visagurskienė.

Universiteto TAU veikloms daug dėmesio skiria LSU mokslininkai. Jie tiria senjorų kūno kompoziciją, fizinio pajėgumo lygį, pusiausvyros ir pažintinius gebėjimus, organizmo reakciją į įvairų fizinį krūvį, gyvenimo kokybę.

Mokslininkai senjorus konsultuoja, kaip keisti gyvenseną, kokias fizinio aktyvumo veiklas pasirinkti, kaip išvengti ligų ir kt. Jau keleri metai universitete vykdomas mokslinis projektas „Senėjimo sąsajos su motorinės ir kognityvinės sistemos nuovargiu ir atsparumu hipertermijai“ taip pat kviečia TAU studentus dalyvauti tyrimuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA