Lietuviškų prekių parodos naujovės: 220 prekės ženklų, drabužių ekspozicija ir virtuvės šefų šou | Kas vyksta Kaune

Lietuviškų prekių parodos naujovės: 220 prekės ženklų, drabužių ekspozicija ir virtuvės šefų šou

R. Tenio nuotr.

Šį savaitgalį „Žalgirio“ arenoje vyksta 8–oji Lietuvoje gaminamų prekių ir teikiamų paslaugų paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2016“. 

[galerija kiek=”20″]

Nors šįmet parodoje prekes pristato trečdaliu daugiau gamintojų, nei pernai – net 220, visgi, apsilankius čia penktadienio dieną pirkėjų srautai buvo vangoki. Tikimasi, kad didžiausias lankytojų vajus bus šeštadienį, pagrindinę parodos dieną, planuojama, kad į parodą iš viso atvyks apie 30 tūkst. lankytojų.

Rinkis prekę lietuviška 2016

Pirmajame aukšte lankytojams siūloma apžiūrėti maisto produktų ekspoziciją, antrajame – šįmet pirmąkart rengiamos drabužių parodos „Mados pasažas” eksponatus. Šeštadienį žiūrovai galės stebėti ir specialų Nacionalinės šefų rinktinės pasirodymą, bus demonstruojamas paskutinis pasiruošimo kulinarijos olimpiadai etapas: dešimt šefų gamins tris patiekalus, kurie varžysis olimpiadoje.

Parodoje gausu ne tik maisto prekių, drabužių atstovų gamintojų, čia pateikiama ir tekstilė – kosmetikos ir buitinės chemijos gaminiai, avalynė, juvelyriniai gaminiai; galima rasti ir statybinių medžiagų, baldų.

Rinkis prekę lietuviška 2016

Arenoje įrengtas specialus Žemės ūkio ministerijos stendas, kuriame eksponuojama geriausių Lietuvos gamintojų prekės, įvertintos Aukso medaliais: raštuotos, megztos kojinės, sūriai, duona, konditerija, muilas, drabužiai ir kt.

Nuo šokolado su triumais iki naujovės Europoje – žiogų ant kaklo

Parodoje dalyvaujanti naujos šokolado įmonės direktorė Rasa Pocevičiūtė pasakojo prekiaujanti naujų skonių šokoladu su įvairiais, netikėtais ingredientais: čili pipirais, Himalajų druska, grybais triumais.

Rinkis prekę lietuviška 2016

„Kasdien būtina suvalgyti bent po 30 g šokolado, o jei jame kuo daugiau kakavos, tarkim bent 70 proc., kaip pas mus, tuomet išvis sveika. Nebijome eksperimentuoti, šokoladas su grybais gali būti itin gardus. Nuolat ieškome naujų skonių, kurių rinkoje įprastai nerasi, o ir technologija mūsų ypatinga: tarkim, paragavus šokolado su čili pipirais, pirmiausiai atsiskleis kakavos skonis, o tik paskui – čili pipirų. Sportininkams siūlome specialų šokoladą be cukraus”, – pasakojo R. Pocevičiūtė.

Ji atskleidė, kad šokolado su triumais dienos norma atsieina pusantro euro.

Kiek toliau duoną su kanapėmis, parodoje įvertiną Aukso medaliu, riekia prekeivė iš Panevėžio – Virginija Kasiukienė.

„Duona bemielė, ruginė, tikra senovinė, turinti rugio kvapą ir istoriją. Turime ir becukrės duonos diabetu sergantiems žmonėms. Neabejotinai, duona turi būti ant kiekvieno lietuvio stalo, tai per amžius išlikusi tradicija, kurią puoselėja visos šalies duonkepiai, o mūsiškę su kanapėmis šiandien labai aktyviai perka, matyt, nori sužinoti, koks gi skonis”, – svarstė prekeivė. Už kepalo gabaliuką pirkėjai moka kiek daugiau, nei eurą.

Rinkis prekę lietuviška 2016

Antrajame aukšte sutinkame prieš pusantrų metų išrasto naujo, patentuoto Europoje kaklo papuošalo – žiogo autorę Rūtą Piekurienę. Ji pasakoja, kad tai aksesuaras visai šeimai. „Kaklaraištis yra tėvas, močia – peteliškė, o atžala – žiogas. Tęsiame vabzdžių tradiciją”, – aksesuaro vardo istoriją pasakojo kūrėja.

Kiek panašūs į tradicines peteliškes kaklo papuošalai tinka nešioti tiek kasdien mokykloje ar darbe, tiek ir didžiosioms progoms, pasak autorės, kad ir Nobelio premijos teikimui, nes yra sukurta ir itin puošnių, su dvigubomis klostėmis, iš: lino, šilko, vilnos, poliesterio, medvilnės. Tokių papuošalų kaina – 25 eurai.

„Tai unikalu, patentuota Europoje, kartu kelia nuotaiką ir padeda kurti unikalų įvaizdį”, – kalbėjo R. Piekurienė.

Paėję dar tolėliau išvystame rašomąsias, nutrinamas lentas – integruotus paveikslus. Dalį jų sudaro rašymui skirtas plotas, kitą dalį – simboliai: šeimos nuotraukos, lietuvybės simboliai, žemėlapiai ar pasirinktini vaizdai.

„Vytis, nuotraukos, kiti vaizdai, šalia kurių galima rašyti įdomias, pozityvias mintis – puikiai tinka biuruose, namuose ar dovanai draugams, atsieina apie 60 eurų”, – atskleidė prekės atstovė Vilma Drūlytė, vos prieš mėnesį rinkai pasiūliusi naująjį gaminį.

Rinkis prekę lietuviška 2016

Lietuvos prekių gamintojų paroda „Žalgirio“ arenoje veiks visą savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA